RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP

Thoresen tilbake i NHL

Sist oppdatert:
Edmonton Oilers har hentet Patrick Thoresen opp til NHL.

24-åringen har levert imponerende spill for farmerlaget Springfield Falcons i American Hockey League (AHL) etter at han hadde en alvorsprat med Edmonton-manager Kevin Lowe for to uker siden.

Nå er han kalt opp til Edmonton Oilers og NHL igjen.

- Jeg fikk beskjeden etter kampen mot Lowell. Det var hæla i taket, sier Patrick Thoresen til Nettavisen.

Sterk periode
Springfield Falcons slo Lowell Devils 4-1, men Thoresen gjorde ingen poeng i akkurat denne kampen. Han har 12 mål og totalt 20 poeng på 23 kamper i AHL denne sesongen. Han har sju mål og to assists på de åtte siste kampene.

- Det er vel det jeg har gjort de siste to-tre ukene som førte til at de kalte meg opp, tror Thoresen.

Edmonton Oilers startet sesongen svakt, og ble også svekket av skader på stjernebackene Sheldon Souray og Joni Pitkänen innledningsvis, men har begynt å bevege seg oppover på tabellen de siste ukene - til tross for at Souray fremdeles er på skadelisten.

Den kanadiske klubben har vunnet tre av sine fire siste kamper og vant hele 5-1 over regjerende Stanley Cup-mester Anaheim Ducks natt til lørdag.

Bortekamper i California
Avstanden opp til sluttspillplass er nå bare fem poeng. Og det er hele 57 kamper igjen av grunnserien for Edmontons del.

- Det er opp til meg selv å gjøre meg fortjent til å være i Edmonton nå, konstaterer Patrick, som reiser til Los Angeles for å møte Oilers foran bortekampene mot Anaheim og Los Angeles søndag og mandag.

Onsdag skal Edmonton Oilers møte verdens beste ishockeyspiller - Sidney Crosby - og hans Pittsburgh Penguins.

Hvor lenge Patrick Thoresen blir i NHL denne gang, er det for tidlig å si noe om. Det vet han ikke selv engang. Samboer Monica og parets to barn blir derfor igjen i Springfield foreløpig.

Waivers
Men Thoresen må gjennom en såkalt waivers-ordning før han kan sendes ned til AHL igjen. Det betyr at andre lag vederlagsfritt kan hente nordmannen dersom Edmonton vil sende ham til farmerlaget igjen. Dette kan være årsaken til at Thoresen ikke er blitt kalt opp tidligere i sesongen.

- Nå er waivers-lista på min side, smiler Patrick.

- Det er ikke sikkert at de har lyst til å ofre meg etter at jeg har gjort det så bra her nede, legger han til.

Thoresen er inne i det andre året av sin toårskontrakt med Edmonton Oilers. Forrige sesong spilte han hovedsakelig i NHL, hvor han gjorde 16 poeng på 68 kamper. Denne sesongen startet han i farmerligaen.

Les flere saker om ishockey her!

Vil du få tilsendt ferske sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere