*Nettavisen* Sport.

Thorkildsen avsluttet med stil

Foto: (AFP/Scanpix)

Mens Jaysuma Saidy N'Dure nok en gang ble skadet.

Under søndagens kontinentcup i friidrett i Split var det tre nordmenn i aksjon for det europeiske laget, men det var med vekslende hell de deltok.

Andreas Thorkildsen kastet sitt siste stevne for sesongen og det var da heller ingen overraskelse at nordmannen vant spydkonkurransen. Årets europamester kastet 89,26 meter som lengst og tok dermed seieren med klar margin.

Nærmest var sørafrikanske Gerhardus Pienaar som kastet 83,17 meter. Det er mer enn seks meter kortere enn Thorkildsens lengstekast.

Også sprinterne Jaysuma Saidy Ndure og Ezinne Okparaebo var med på det europeiske laget. Ndure skulle løpe 200 meter søndag, men etter 30 meter måtte nordmannen gi seg, da han holdt seg til høyre lår med noe som kan virke som en strekkskade. Det er imidlertid ikke bekreftet ennå.

Dermed føyer stevnet i Split seg inn i rekken av konkurranser der Ndure ikke har fullført på grunn av skader.

Da gikk det langt bedre for Okparaebo. Hun løp 100 meter og sørget for en god avslutning på sesongen.

11,37 ble tiden og hun tok femteplassen i et sterkt felt. Europamester Verena Sailer kom på plassen foran Okparaebo, med tiden 11,26.

Kelly-Ann Baptiste fra Trinidad representerte Americas og vant løpet på tiden 11,05. Amerikanske Shalonda Solomon tok andreplassen på 11,09.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag