BISLETT (Nettavisen): Torsdag morgen innkalte Norges friidrettsforbund inn til pressekonferanse med Andreas Thorkildsen. Der ble det i presentert to nyheter.

Det ene er at spydkongen nå får trener Åsmund Martinsen på heltid. Martinsen er kjøpt fri fra lærerjobben. Han skal i tillegg til oppfølgingen av Thorkildsen jobbe med utvikling av talenter i friidrettsforbundet.

- Veldig bra, sa en fornøyd OL-vinner om det.

Ny seier
Samtidig kunne han også fornøyd konstatere at han er valgt til årets mannlige friidrettsutøver i Europa. Kåringen ble foretatt av en jury bestående av publikum, media, friidrettsorganisasjonene i Europa og et eget ekspertpanel.

- Det er veldig morsomt at gode prestasjoner blir lagt merke til. Dette er prikken over i-en for en meget vellykket sesong. Det er et bevis på at prestasjonene mine verdsettes veldig høyt. Det er selvsagt hyggelig, sier han.

Prisen deles ut i Amsterdam 18. oktober.

Vil bli historisk
Andreas Thorkildsen skrev seg inn som en av de aller største i norsk idrettshistorie da han forsvarte OL-gullet fra Aten i 2004 under sommerens leker i Beijing. I 2006 ble han europamester i spyd.

I tillegg har han to sølvmedaljer fra VM.

- Tar jeg sølv under VM, blir jeg vel historisk. Jeg har ikke sjekket, men det er neppe mange som har vunnet sølv i tre VM på rad, smiler sørlendingen.

Selvfølgelig har han mer lyst til å bli historisk på en annen måte, nemlig med gull fra både OL, EM og VM.

- Jeg tenker såpass langsiktig at jeg tro mulighetene er gode for at jeg klarer å ta et VM-gull før jeg gir meg. Det er jo de samme konkurrentene i VM som i OL. Mulighetene for å vinne er like gode, poengterer Thorkildsen, som var den eneste i verden som kastet over 90 meter i 2008. Til gjengjeld gjorde han det to ganger.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).