RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GIR OPP: Andreas Thorkildsen kommer ikke til å konkurrere i år.
GIR OPP: Andreas Thorkildsen kommer ikke til å konkurrere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Thorkildsen gir opp årets sesong

Satser i stedet på «et solid comeback i 2016».

Spydkasteren Andreas Thorkildsen kommer ikke til å konkurrere i 2015-sesongen, selv om han åpnet for det i et intervju med NTB i mai.

- Har bestemt meg for å stå over denne sesongen og konsentrere meg om å gjøre et solid comeback i 2016-sesongen, melder Thorkildsen på Twitter.

Han gikk gjennom en hofteoperasjon i august i fjor. Han hadde et lite håp om å være tilbake i aksjon i år, men det blir likevel ikke aktuelt.

- I utgangspunktet prøver jeg å få til noe i løpet av denne sesongen, men det er helt umulig å si når, og om det kan skje. Dersom det ikke blir noe i år, så går jeg for neste år, for jeg startet denne prosessen med tanke på å komme tilbake for fullt til OL i Rio, sa han for en måned siden. 

Allerede da fortalte han at mye trening og rehabilitering gjensto før han kunne begynne å kaste i konkurranser igjen, men han sa også at han så på alt som skjedde denne sommeren og høsten som skritt på veien mot Rio-OL.

Thorkildsen sa også at det går litt opp og ned med motivasjonen, men i og med at det er så lenge til Rio og OL, stresser han lite. Han er ganske sikker på at formen og lysten skal være på topp om et år. Da er da det virkelig gjelder.

Sørlendingen har blant annet to OL-, ett VM og to EM-gull i medaljesamlingen. Han slo gjennom for fullt med OL-gullet fra Aten i 2004, og i 2010 var han både regjerende OL-, verdens- og europamester. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere