*Nettavisen* Sport.

Thorkildsen gir seg for sesongen

HAR SLITT: Andreas Thorkildsen har slitt med å hevde seg i spydkonkurransene, og gir seg for sesongen etter hofteplagene. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Sliter med hofteskade.

Sesongen er over for Andreas Thorkildsen. Han sliter med en vond hofte og dermed går EM i august uten spydesset.

Andreas Thorkildsen har denne uken gjennomført fysiske og medisinske tester, og konklusjonen er at han har så krevende utfordringer med hoften, at det er medisinsk mest forsvarlig å avslutte sesongen umiddelbart. Det blir ikke aktuelt for ham å delta i EM i Zürich i august.

- Det er ingen annen utvei enn å erkjenne at utfordringene med hoften er så krevende at jeg må avslutte sesongen nå. Det er frustrerende å ha smerter som hemmer meg, og som vi ikke finner ut av. Jeg har trent godt både i forkant av sesongen og gjennom sommeren, men får dessverre ikke uttelling for treningsarbeidet, sier Andreas Thorkildsen i en pressemelding.

- Nå ser jeg fram til å få diagnostisert problemene, og få behandling som gjør at jeg kan komme tilbake i trening med tanke på neste sesong, sier Thorkildsen.

Det er friidrettsforbundets lege Ove Talsnes som skal behandle Thorkildsen.

- Andreas Thorkildsen har et hoftesmerteproblem, men det er usikkert om smertene kommer fra ryggen, hoften eller bekkenet. Derfor vil vi gjennomføre en omfattende utredning med MR, røntgen og ulike tester de neste ukene. Deretter vil vi sette i gang behandling med sikte på at han skal bli helt frisk og kvitt smertene, slik at han kan trene seg opp igjen, og komme tilbake neste sesong, sier Ove Talsnes. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.