RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorkildsen i sitt livs form

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Nå starter Andreas Thorkildsen for alvor oppkjøringen til OL-sesongen. Og utgangspunktet er det aller beste.

- Andreas har aldri vært så veltrent og i så god form som nå, fastslår en tilfreds trener, Åsmund Martinsen, overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Lørdag setter radarparet kursen for Dubai for å ta fatt på den siste oppkjøringsperioden til den viktige sesongen. Etter noen tunge treningsuker her hjemme, med mye mengde, er det tid for finpuss. 4. mai forflytter de seg til Doha, Qatar, der det norske OL-håpet sesongåpner for tredje år på rad. I år arrangeres stevnet fredag 9. mai.

Les også:Sprinthåp tror på knallsesong

Alt etter planen
Så langt har sesongforberedelsene gått 100 prosent etter planen, og nesten vel så det, for Thorkildsen. Trener Martinsen legger ikke skjul på at det ser veldig bra ut.

- Han har vært skadefri, ikke kjent noe til ryggplagene og satt personlige rekorder i en rekke treningsøvelser, for eksempel sprint og kulekasting, forteller treneren.

- Sterkere er han nok ikke, men det har han da heller ikke behov for å være, så det vektlegger vi ikke. Da er det viktigere å bli spenstigere og raskere. Og det har han blitt. Smidigere også, noe som i sin tur vil gjøre ham bedre teknisk. Kort sagt er han mer veltrent og i bedre form enn noensinne.

2 x årsbeste i verden
- Mye bedre enn før forrige OL-sesong?

- Å ja, det tåler på ingen måte noen sammenlikning, fastslår Åsmund Martinsen.

Andreas Thorkildsen har bare gode minner fra sine to tidligere sesongpremierer i Doha. 26-åringen har gått til topps der begge årene. Første gangen, i 2006, brøt han for første gang 90-metersgrensen. Og begge gangene har han prestert årsbeste i verden, med henholdsvis 90,13 og 86,39.

God opplevelse
Det siste forventer ikke trener Martinsen at han skal gjøre i år. Årets bestenotering er allerede så sterk som 89,02, satt av 23-årige Jarrod Bannister fra Australia under det australske mesterskapet i Brisbane 29. februar.

- I åpningsstevnet kaster Andreas først og fremst for å komme i gang og få en god opplevelse. For stevnet i seg selv er ikke så viktig. Men det er en fin forberedelse til de to neste konkurransene, som er Golden League-stevnene i Berlin og Oslo 1. og 6. juni. Det siste er sesongens viktigste, nest etter Beijing, sier Åsmund Martinsen, som går OL-sesongen optimistisk i møte på tittelforsvarerens vegne.

Etter en så god treningsvinter har han all grunn til det.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere