Gå til sidens hovedinnhold

Thorkildsen kan få superduell

En gedigen norsk-finsk spydgalla kan bli en realitet fra 2009-sesongen.

Det bekrefter friidrettspresident Svein Arne Hansen.

- Vi arbeider med å få til et samarbeid med finnene om en konkurranse der vi inviterer de åtte beste spydkasterne i verden, både mannlige og kvinnelige, opplyser Hansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Komprimert og TV-sendt
Spyd er en øvelse som alltid har stått sterkt i Finland, og en galla som dette er slett ingen nyhet i vårt naboland. Blant annet på grunn av Thorkildsen-rival Tero Pitkämäki.

Nå når vi også har en verdenstopp i øvelsen her i landet, mener forbundsledelsen det er grunn til å smi mens jernet er varmt.

- Vi ser for oss to stevner, ett i Finland og ett i Norge, med en felles premiepott. Og den må være solid, minst en halv million kroner. Hvert stevne må ikke vare mer enn fra en til halvannen time, og direktesending på TV må være en forutsetning, sier presidenten, og legger til at det allerede har vært samtaler med NRK om det siste.

Overtar for Golden League
Spyd har de siste årene vært en av øvelsene i Golden League, med stevnet på Bislett som et opplagt høydepunkt. Men spydkasterne kan ikke regne med å få slippe til i den stevneserien år etter år. Så når de blir «kastet ut» derfra, kan en eventuell norsk-finsk spydgalla bli en fin erstatning.

- Opplegget for Golden League skal forandres fra 2010, så da kan tiden være inne for en nyskapning som dette. Men vi forsøker å få det til allerede i 2009, sier Hansen, og legger til at man allerede så smått har begynt jakten på en sponsor.

Det blir også en diskusjon om hvor den norske gallaen i så fall skal arrangeres. Bislett er uaktuell som arena. Etter det ANB kjenner til er den nye friidrettsstadion i Lillestrøm, og ikke minst Andreas Thorkildsens hjemby Kristiansand, hete alternativer.

Gunstige vindforhold
- Man bør velge en arena hvor det er stor sannsynlighet for lange kast, sier Thorkildsens trener Åsmund Martinsen. Med det mener han i klartekst gunstige vindforhold.

- Og på Lillestrøm stadion blåser det jo ofte. Der har de dessuten mulighet til å velge kastretning, sier Martinsen, som liker tanken på en konkurranse som dette.

- Generelt mener jeg gallaer som dette, med show, trykk, blest og publikum tett innpå, er veien å gå for i enda større grad å bringe friidretten ut til folket, framholder Martinsen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger