Gå til sidens hovedinnhold

Thorkildsen klarte ikke kvalikkravet

Med det holdt likevel til VM-finale.

Norges største gullhåp under VM i friidrett, spydkasteren Andreas Thorkildsen, var i aksjon i kvalifiseringen torsdag.

Nordmannen er regnet som en av de aller største favorittene under mesterskapet i sørkoreanske Daegu, men imponerte ikke nevneverdig.

Åpnet under 80
Det første kastet landet på 79,36 meter, det andre på 80,85 meter og det tredje på 81,83 meter.

Kvalifiseringsgrensen var opprinnelig på 82,5 meter, men slik konkurransen har utartet seg, var nordmannes kast likevel godt nok til en finale.

Dermed vil Thorkildsen få sjansen til å forsvare sitt VM-gull fra mesterskapet i 2009.

Det var tydelig å se at nordmannen ikke var fornøyd med de to første kastene, mens han virket en smule mer tilfreds med det tredje kastet.

- Det er bare kvalifisering, men dette var faktisk bedre enn i fjor. De to første kastene var dårlig, men så treffer jeg litt bedre på det tredje, sier Thorkildsen til NRK.

- Det er stor forksjell på kvalifisering og en finale og ikke alltid like lett å motivere seg. Men dette holder nok til en finale og det er det viktgiste, fortsetter han.

Finne slått ut
Tero Pitkämäki, Thorkildsens gamle rival fra Finland, ryker trolig ut etter bare å ha fått 79,46 i sitt lengste kast.

Guilermo Martinez fra Cuba leder med 83,77 meter. Dimitri Tarabin har 82,92 på andreplass, mens Mathias de Zordo har 82,05 på tredje i den første gruppen.

Thorkildsens kast var fjerde lengst i kvalifiseringsgruppen.

Totalt er det 12 stykker som skulle videre til finalen. Thorkildsen var i aksjon i den første gruppen, mens den andre gruppen ble kastet litt senere torsdag

Heller ikke der var kvaliteten all verden. Stuart Farquhar fra New Zealand var lengst med 82,10 meter. Antti Ruskanen var den siste fra gruppe to som kvalifiserte seg, med 81,03 meter.

Hele 17 kastere har vært over 84 meter så langt denne sesongen. Thorkildsen er lengst med sine 90,37 meter.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken