RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorkildsen suveren i Hellas

Foto: AFP/Scanpix
Spydesset kronet sesongen med nok en triumf.

For en sesong han har hatt, Andreas Thorkildsen. Det store høydepunktet var selvfølgelig VM-gullet i Berlin, men søndag ble det hele kronet med seier i verdensfinalen i Hellas.

Kristiansand-gutten vant med et kast på 87,75 meter i den fjerde og siste runden. Finske Tero Pitkämäki kom på andreplass med et kast på 84,09.

Nordmannen åpnet med et kast på 78,07, før han fortsatte med 80,69 og 83,89. Før siste runde lå han dermed som nummer to, men så løsnet det.

- Han fikk til en solid avslutning på en fantastisk sesong. Hvis han ikke har blitt nummer én har vi visst at det skyldes problemer med lysken. Når kroppen fungerer er han den klart beste spydkasteren i verden, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Thorkildsen fikk også med seg en pengepremie på 30.000 dollar - rundt 177.000 norske kroner. Den samme premiesummen ble utdelt til alle søndagens vinnere.

Den triple verdensmesteren Usain Bolt gikk til topps på 200 meter søndag, og løp inn til tiden 19,68. Bolt deltok ikke på 100-meteren, som ble vunnet av Tyson Gay.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere