RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Thorkildsen trakk seg

Sist oppdatert:
Andreas Thorkildsen ga seg etter ett kast under Golden League-avslutningen i Brussel.

- Jeg kjente mot slutten av oppvarmingen at det knøt seg i lysken. Derfor satset jeg på et kast og håpet på et bra resultat. Det ble ikke noe bra kast, men jeg fikk i hvert fall et resultat. Det hadde vært kjedelig å dra herfra uten, sa Thorkildsen til NRK etter kastet.

Kastet ble målt til 82,61 meter, nesten fire meter bak konkurrent Tero Pitkämäkis åpningskast.

Sesongen kan være over
Etter en strålende sommer med VM-gull i Berlin og årsbeste i Zürich med 91,28 meter, kan sesongen nå være over for Thorkildsen. Det er nemlig usikkert om 27-åringen rekker det avsluttende stevnet i Hellas neste helg.

- Jeg vet ikke. Det er for tidlig å si noe om. Det blir tatt en avgjørelse senere i uken, sier Thorkildsen, som har slitt med lyskeproblemer fra tid til annen i lang tid.

Nordmannen var allerede før fredagens kast sjanseløs på gullpotten i Golden League. Selv om han har vunnet de siste fire stevnene, må man vinne alle seks for å være med i kampen om de store pengesummene.

Vant gullpotten
I år var det kun Kenenisa Bekele (5000 meter), Sanya Richards (400 meter) og Jelena Isinbajeva (stav) som hadde klart dette foran fredagens avslutning i Brussel.

Sanya Richards avsluttet sin strålende sesong med årsbeste på 400 meter, og vant dermed sin del av gullpotten på én million dollar, melder NRK.

PS! Neste helg holdes verdensfinalen i friidrett i Hellas. Der dobles premiepengene i alle øvelsene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere