Andreas Thorkildsen vant spydkonkurransen under fredagens Golden League-stevne i Paris. Nordmannens lengst kast var på 88, 03 meter.

Tero Pitkämäki fra Finland tok andreplassen. Finnens beste kast kom allerede i første omgang, og var på 86, 68 meter. Latvieren Vadims Vasilevskis ble nummer tre i konkurransen.

– Et lite hakk opp
Thorkildsens vinnerkast kom i fjerde runde, og er 27-åringens nest lengste kast så langt i år. Årsbeste lyder på 88,97.

– Jeg er ganske fornøyd, men skulle håpe at stabiliteten var enda litt bedre, sier Thorkildsen til NRK.

– Det er litt samme greia som i Roma. Men det er et lite hakk opp. Heldigvis får jeg den 88-meteren, som er ganske bra her inne, under veldig skiftende vindforhold.

– Lysken kjentes bra
Nordmannen har slitt litt med en lyskeskade den siste tiden, men kjente ikke noe til skaden under konkurransen i Paris.

– Lysken kjentes veldig bra, den var ikke noe problem i dag, sier 27-åringen.

Positiv foran VM
Nå venter to uker med trening foran DN-gallaen i Sverige. Sesongens store mål for Thorkildsen er naturlig nok VM i Berlin i august.

– Jeg er positiv foran VM, og det er ennå lenge igjen. Det blir morsomt å gå inn i en treningsperiode i to uker nå, og prøve og virkelig forbedre litt. Jeg har et godt potensial som jeg bare må fintune litt før jeg får ut alt, sier Thorkildsen.

Nordmannen vant også Golden League-stevnet i Roma forrige fredag, og har dermed to triumfer i år. Pitkämäki vant de to første Golden League-stevnene i Berlin og Oslo.

Sjekk siste sportsnytt her!