*Nettavisen* Sport.

Thorp åpnet strålende i Sør-Afrika

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Men fredagen kan bli verre for den norske golferen.

13.01.11 17:35

Torsdag åpnet Marius Thorp og de andre European Tour-golferne den siste av fire turneringer i African Swing i Sør-Afrika.

Og i Joburg Open like utenfor Johannesburg har den talentfulle 22-åringen åpnet sterkt.

Thorp gikk den første runden på seks slag under par, og befinner seg dermed på en delt sjetteplass på resultatlista - tre slag bak hjemmehåpene Martin Maritz og Tyrone Mordt i tet.

Spesielt Maritz imponerte den første dagen av turneringen, ettersom sørafrikaneren spilte på East Course. Denne banen anses som langt vanskeligere enn West Course, som de aller fleste i toppen av resultatlista, inkludert Thorp, unnagjorde på torsdag.

På fredag skal imidlertid Thorp i aksjon på den vanskeligste av de to banene, og det gjenstår å se om nordmannen klarer å holde plasseringen i toppen.

Bærumsgutten åpnet glimrende med fem birdier på de første sju hullene, før de neste sju hullene ble gått på par. Hull 15 og 16 ga to nye birdier, mens Thorp måtte tåle en bogey på det nest siste hullet.

Sjekk leaderboardet her(ekstern lenke)

Jan Are Larsen gikk den første runden på to slag under par på West Course, mens Eirik Tage Johansen på East Course endte ett slag over par.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.