Torsdag kveld kom rapportene om forhandlinger mellom den italienske toppklubben Atalanta og Sampdoria om den norske landslagsspilleren Morten Thorsby.

Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano meldte om en prislapp på 60 millioner kroner for 25-åringen, og at nordmannen er et overgangsmål for Atalanta.

Ifølge Nettavisens opplysninger har det kommet et offisielt Atalanta-bud for Thorsby. Budet er etter det Nettavisen forstår på rundt 70 millioner norske kroner. En eventuell overgang vil dermed trolig koste noe mer enn prisen Romano antydet tidligere i uka.

Nettavisen får opplyst at det ikke skal være noe problem å bli enige om de personlige betingelsene, og spilleren selv skal stille seg positiv til klubbskiftet.

- Det ville vært en ekstremt kul overgang, og mye av det handler om at det er et naturlig nestesteg for Morten Thorsby. Han er nok sulten på å prøve seg i Champions League, og da treffer en overgang til Atalanta veldig bra., sier Serie A-ekspert Rolf-Otto Eriksen til Nettavisen.

Les også: Bekreftet: Martin Ødegaard klar for Arsenal

Markert seg flere steder

Eriksen forteller om at Thorsby har skapt seg et navn i Italia, og er høyt verdsatt blant både egne supportere og andre generelt.

- Han har jo markert seg på flere områder enn bare ute på gresset, med et samfunns- og politisk engasjement som man ikke ser så ofte. Det han gjorde lurt i var å lære seg italiensk med en gang, som er nøkkelen å lykkes der nede. Han har også prestert godt der, som har satt han i respekt. Interessen fra Atalanta viser jo at han er høyt verdsatt i italiensk fotball.

- Er han undervurdert av norske fotballtilhengere?

- Det er ikke veldig mange i Norge som følger nederlandsk fotball hvor han spilte i Heerenveen, og italiensk fotball hvor det har vært lite dekning. Strive har hatt rettighetene, men interessen har vært større før. Det er i hvert fall vanskelig å få med seg Sampdoria-kamper, i og med at ikke har vært i Europa. Derfor lider han nok litt av det.

Les også: Thorsby bytter nummer i Sampdoria - skaper overskrifter verden over

Og fortsetter:

- Jeg tror det dreier seg om at han ikke har fått presentert seg for norske seere, ofte nok, til at man har klart å danne seg et skikkelig inntrykk. Han er jo ikke en Martin Ødegaard-type, ,men mer en grovarbeider som man muligens ikke legger merke til med en gang.

- Kan være dårlige nyheter

Til tross for en høy stjerne i italiensk fotball, mener Serie A-eksperten at det kan bli tøft å spille seg til fast plass på en sterk Atalanta-midtbane.

- Jeg har sett på det, og jeg kan ikke se for meg at han blir hentet som førstevalg. De har en spiller i Marten de Roon som kan minne om Thorsby i spillestilen, og er veldig etablert i laget. Det er flere på midten som er litt i samme båt, så jeg tror ikke han går rett inn på laget.

- Så det kan bety dårlig nyheter for Ståle Solbakke og det norske landslaget?

- Ja, det kan det jo være. Sånn er det når du går til en klubb på et høyere nivå, da vil det alltid være større kamp om plassene. Jeg tror det derimot er et godt valg og god timing å ta det steget nå.

Atalanta har fått et sportslig løft de siste sesongene, og har gjort det skarpt i både hjemlig liga og Champions League. Serie A-eksperten mener nordmannen kommer til en solid klubb på vei opp og fram.

- Hvis han blir Atalanta-spiller kommer han til en veldrevet og god klubb, som har et bra rykte på å utvikle spillere. Det er nok den klubben i Italia som er best på klubbdrift, og har en trener i Gasperini som står for en tydelig og markant spilletid. De har hatt suksess i Champions League, og har kommet opp på et høyt nivå, sier han til Nettavisen.

Sjekk Thorsbys parodi på Ødegaard her:

- I Atalanta kreves det at man løper i samtlige 90 minutter pluss tilleggstiden, og jobber sokkene av seg for drakta. Thorsby er jo ikke fremmed for å flytte beina, så det tror jeg kommer til å passe han fint. Han kler Atalanta-stilen.

Les også: Warholm gikk til angrep på rivalen. Nå har han endret mening: - Det eksploderte

Thorsby var en av de spillerne som løp mest av samtlige i Serie A forrige sesong, og vant klart flest hodedueller. Det kan komme godt med blant fansen, tror Eriksen.

- Tidligere var nok Sampdoria hakket foran Atalanta, men rollene har snudd de siste årene. De har gjort mye riktig som gjør de til et fint steg videre for Thorsby. Laget betyr ekstremt mye i Bergamo, og de har en supportergjeng som støtter oppunder laget i gode og onde dager. Jeg tror de vil like spilleren og person Morten Thorsby, avslutter han.