RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorsen lover opprydning

Foto: SCANPIX/NTB-arkivfoto
Rolf Thorsen vil rydde opp i Norges Idrettsforbund (NIF). Tar ropresidenten steget opp som idrettspresident, venter omdisponeringer og trolig stillingskutt.

- Jeg vil ikke utelukke at det er overtallighet i NIF sentralt, men kan ikke si ja eller nei til at det blir aktuelt med kutt av stillinger. Likevel kan jeg fastslå at mye av kostnadene er bundet opp i personalkostnader. Uansett blir det snakk om å omdisponere og flytte på folk, sier Thorsen til NTB.

Den tre ganger tidligere roverdensmesteren er sammen med seks andre toppnavn i norsk idrett kandidater til å ta over vervet som idrettspresident etter Kjell O. Kran. Jobben som venter med å heve og tette hullene i den sunkne NIF-skuta, blir like vanskelig som den blir utakknemlig.

Vil ta oppgjør
Endringer er mitt nøkkelord. NIF kan ikke leve slik det har gjort hittil. Kulturen med å bruke penger som ikke finnes, må bort. Det må tas et oppgjør med hele pengestrømmen i norsk idrett; hvordan pengene brukes og hvem som bruker dem.

- Jeg ser mulighetene for å kutte kostnader og gjøre ting enklere. NIF skal være en paraplyorganisasjon, en fokusert og trimmet organisasjon som bidrar til å gi stabile og forutsigbare rammevilkår, mener ropresidenten.

2. april
Det er ventet at valgkomiteen i NIF legger fram en innstilling 2. april. De sju kandidatene til presidentvervet i NIF er Thorsen, Christian Anker-Rasch (golfpresident), Gunnar A. Gundersen (tidligere toppsvømmer), Bjørn Hamre (tidligere sykkelpresident), Karl Arne Johannessen (håndballpresident), Rolf A. Nyhus (Oslo Idrettskrets) og Sven Mollekleiv (tidligere generalsekretær i Norges Røde Kors).

Thorsen og Johannessen blir ansett for å være de største favorittene til å overta som idrettspresident. Selve valget skal finne sted på det ekstraordinære idrettstinget i Sandefjord 16. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere