Liverpools Mohamed Salah har åpnet sesongen på ypperlig vis og den egyptiske angrepsspilleren har scoret ni mål på de ni første kampene i høst.

I søndagens kamp mot Manchester City var angrepsspilleren i strålende humør. Først leverte han en råsterk assist til rekkekompis Sadio Mané, før han litt senere driblet hele City-forsvaret inn i pølsebua og løftet ballen forbi keeper Ederson.

Det at 29-åringen bøtter inn mål er i seg selv kanskje ikke så oppsiktsvekkende, han har nettet 134 ganger på 212 kamper for de røde, men måten Salah har gått foran denne sesongen og imponert i alle spillets faser, vekker oppsikt.

LES OGSÅ: Klopp mistet moren på grunn av korona. Nå går han knallhardt ut mot vaksinemotstandere

- Han scorer mål, bidrar med assists, legger ned masse jobb og bidrar defensivt . Salah er i sitt livs form, påpekte Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp nylig.

En annen tidligere Liverpool-spiller, Jamie Carragher, går så langt som å mene at egypteren per nå er den beste fotballspilleren i Europa.

Thorstvedt: - På grensen til undervurdert

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt var til stede på Anfield søndag og lot seg også imponere av Salah. Han mener likevel at egypteren har vært god lenge nå og at det ikke er noe blaff at egypteren storspiller.

- Jeg synes egentlig han har vært stabil hele veien, men han satte standarden så sykt den første sesongen. Mange har nok ment at han ikke har vært så «god som før», men ser du på tallene så er det enormt, sier den tidligere Spurs-spilleren til Nettavisen.

- Jeg vil si at Salah faktisk har vært på grensen til undervurdert. Jeg tror han ble litt offer for sin egen førstesesong i Liverpool. Han har scoret mål hele veien og han har vist en stabilitet, sier TV 2-eksperten videre om den hurtige egypteren.

LES OGSÅ: United-stjernen viste tydelig misnøye med Solskjærs valg. Nå svarer nordmannen

Thorstvedt må likevel innrømme at Salah er i ekstra god form akkurat nå.

- De greiene han holder på med nå er kanskje «next level», men han er bare en sykt bra fotballspiller. Han har ikke mange tørkeperioder, sier 58-åringen.

Salah har kontrakt med Liverpool fram til sommeren 2023 og det meldes om at partene allerede er i forhandlinger om en ny avtale. Skulle det imidlertid drøye med å komme til enighet, kan det fort bli mye spekulasjoner inn mot neste sesong.

Fnyser av teori

Da vil 29-åringen vært på utgående kontrakt og opprettholder han den formen han viser nå, vil trolig andre klubber lure i buskene med tanke på å sikre en signatur.

Journalist James Pearce antyder at Salah kan komme til å kreve en lønn på i overkant av 300.000 pund i uka, noe som i så fall vil være høyere enn det Liverpools lønnstak tillater. Det store spørsmålet er dermed om de røde fra Merseyside er villige til å se bort fra sitt ellers så strenge budsjett for å sikre en ny langtidsavtale.

Selv om det er lett å tenke at Salah nå holder alle de gode kortene i en slik forhandlingsprosess - som et resultat av den formen han er i - tror Thorstvedt at Liverpool også stiller sterkt.

LES OGSÅ: Hevder Ronaldo har kommet med klart krav til Solskjær

- Liverpool sitter på gode kort. Det er en fantastisk plass å spille fotball, de har en enorm trener og spillerne der tjener gode penger, må vi anta. Og så er det alltid slik at noen har en drømmeklubb eller har lyst på nye eventyr, men et stabilt miljø, trygge omgivelser og lagkompiser man kjenner blir også satt pris på, mener han.

- Jeg tror de blir enige om en ny avtale, spår den tidligere keeperkjempen.

Han vil ikke være med på en teori om at Salah nå henter fram sitt aller ypperste for å legge press på Liverpool til å møte de lønnskravene han angivelig skal ha.

- Det tror jeg ikke. Det blir litt for voldsomt å tenke at spillere bare er gode når de skal snakke ny kontrakt. Salah har vært god hele veien, så det tror jeg ikke er et moment.

- Forbilledlig av Salah

Noe av kritikken mot Salah i Liverpool har gått på at han kan være litt for egoistisk i enkelte situasjoner og at han, i hvert fall tidligere, har gått for skudd i stedet for å spille til en bedre plassert medspiller. En slik «egoistisk» tankegang er ofte kjennetegn på store målscorere, men denne høsten har Salah også vært gavmild.

LES OGSÅ: Uefa-rapport stiller Solskjær i dårlig lys: - Hardtslående kommentarer

Som da han lekkert spilte fram til Mané i søndagens kamp mot City. Tidligere har det blitt spekulert i at samspillet dem imellom ikke alltid har gått knirkefritt.

- Det har blitt spekulert i at det er en greie mellom dem. Det har blitt fanget opp litt fra benken og det har vært snakk om at den ene ikke sentrer til den andre, og omvendt. Det er litt slik som det har vært i PSG (med Kylian Mbappé og Neymar) i det siste og det er ikke så uvanlig at det blir litt snakk rundt det, sier Thorstvedt.

- Men jeg synes de gutta stort sett opptrer uselvisk. Returløpene og måten Mohamed Salah jobber på, synes jeg er forbilledlig, mener TV 2-eksperten.

- Bekymringen

Han tror det er et langt større problem for Liverpool om noen av de mest sentrale spillerne skulle bli skadet og få en lang periode på sidelinjen i tiden som kommer.

- Skulle Salah bli skadet, så er det et slag. Selv City blir svekket om de mister en fyr som Ruben Dias og mange mener at Liverpool ikke har den store bredden som City og Chelsea har. Men jeg mener at de som står rett utenfor laget i Liverpool er veldig gode og så kommer de litt mer inn på tannkjøttet om det skulle tynnes ut.

LES OGSÅ: Conte mener Haaland er én av få i verden som kan matche superspissen

- Vi så det jo med Manchester United også. Da de måtte ha inn et par nye backer der, gikk det ikke så bra. Liverpool scorer mål, så bekymringen er vel at de ikke er like tette bak som de bør være, selv om det å slippe inn to mot City ikke er så ille. Liverpool scoret to mål på et lag som kun hadde sluppet inn ett ligamål før den kampen.

Har City som favoritt

Selv om Thorstvedt har latt seg imponere av Liverpool i sesonginnledningen, holder han likevel et annet lag som favoritt til å vinne Premier League denne sesongen.

- Liverpool har sett svært gode ut. De har måttet legge de syke greiene som skjedde forrige sesong bak seg. Nå er de ubeseiret i 17 ligakamper og det er vanskelig å argumentere mot det. Mot City hadde de en fæl første omgang, men det klarte å skru opp intensiteten et par hakk og leverte en mye bedre prestasjon etter pause.

LES OGSÅ: Håper å avslutte Liverpool-marerittet: - Vi får se hvor det blir

- Liverpool ser sterke ut og de kan vinne ligaen, selv om jeg tror City blir for sterke. De er veldig gode og det var fascinerende å se dem i første omgang på Anfield. De risikerte mye og bare skar igjennom Liverpool der en periode, sier Thorstvedt.

Enn så lenge er det likevel Chelsea som topper ligaen i England med 16 poeng etter sju kamper. Liverpool står med 15 poeng og City har så langt 14 poeng.