Antonio Conte var nådeløs mot både klubben og sine egne spillere på pressekonferansen etter Tottenhams skuffende uavgjortresultat mot tabelljumbo Southampton lørdag kveld.

Italieneren slaktet spillerne sine og kalte de «egoistiske» og gikk langt i å antyde at klubben har en «tapermentalitet».

– Det er enkelt. Tottenhams historie er slik. I 20 år har eieren vært her og de har ikke vunnet noe. Hvorfor er det slik? Er det bare klubbens skyld, eller er det alle managerne som har vært her?, freste Conte.

Han fortalte videre at han hadde forsøkt å legge lokk på situasjonen fram til nå, men lørdagens hendelse, hvor laget hans rotet bort en tomålsledelse med et kvarter igjen av kampen, fikk begeret til å renne over.

Les også:Bråthen fnyser av Innauer-kritikk: – Må holde seg til fakta

«En mann som har gitt opp»

«Antonio Conte ser ut som en mann som vet at tiden hans i Tottenham er over. Han snakket som en mann som har gitt opp spillerne sine, forholdene sine i klubben og selve ideen om at han selv er manageren som kan ta Tottenham til det neste nivået».

Slik oppsummerer The Athletic Contes pressekonferanse, og de er ikke de eneste som reagerer på 53-åringens utbrudd.

Erik Thorstvedt, som selv spilte i Tottenham fra 1989 til 1995 og nå jobber som fotballekspert for TV 2, deler The Athletic' syn på at Conte nå er ferdig i klubben.


Han mener det er grunnen til at italieneren våger å uttale seg så fritt som han gjør, noe han også setter pris på.

– Av og til er det greit at folk snakker ærlig. Jeg skulle gjerne ønske flere gjorde det, men det er ikke veldig smart eller diplomatisk. Dette er jo en mann som er på vei ut, slik jeg forstår det, som ikke ha noe å tape. Også redder han jo seg selv litt ved å si det, sier Thorstvedt til Nettavisen, og legger til:

– Han brenner broer her. Det er jo en ansvarsfraskrivelse. Det virker som en avskjedssøknad, hele greia.

Les også: Nærmer seg Premier League-rekord etter nytt målshow: – Ikke til å tro!

– Kjøper det ikke

Thorstvedt anerkjenner at Conte har rett i en del av kritikken mot klubben, men mener samtidig at 53-åringen må se seg selv i speilet.

– Han har jo rett i at Tottenham ikke vinner en dritt, men jeg tenker og at det er hans jobb som manager å få det til å funke. Hvis de ikke har den mentaliteten som han snakker om, så er det jo hans jobb å få det til å funke, forteller Thorstvedt, og legger til:

– Det er litt ansvarsfraskrivelse. At dette er en håpløs klubb og en håpløs gjeng – den kjøper jeg ikke.

Han presiserer at Tottenham var i Champions League-finalen så sent som i 2019, og poengterer at det er lettere for supporterne å godta at man ikke vinner titler når man spiller god og underholdende fotball, slik laget gjorde under Pochettino.

– Måten Tottenham røyk ut av cupene på var direkte flaut. Som manager handler det om å lage et spillesystem som fungerer, og det har han ikke gjort. Tottenham har ikke et skikkelig grunnspill. Det har de ikke hatt siden Pochettino. Fotballen som spilles nå er nesten til å gremmes av, raser Thorstvedt.

Les også:Molde ute av NM etter straffedrama: – En thriller av en kamp

Fortsatt mulig med topp 4

I intervjuet uttalte Conte at klubben ikke hadde noe mer å spille for denne sesongen, til tross for at de for tiden innehar fjerdeplassen som sikrer spill i Champions League.

– Det er ti kamper igjen og noen folk mener vi kan kjempe. Kjempe for hva med denne lagånden, denne innstillingen og denne innsatsen? For hva? For sjuende-, åttende- eller tiendeplass? Jeg er ikke vant til å være i denne posisjonen. Jeg er veldig lei meg og alle må ta ansvar, uttalte en tydelig nedbrutt Conte.

Bak Tottenham på 49 poeng følger Newcastle og Liverpool på henholdsvis 47 og 42 poeng. Begge klubbene har riktignok to kamper mindre spilt enn de liljehvite, noe som gjør at kampen om en plass i Europas gjeveste turnering neste sesong på papiret er vid åpen.

Thorstvedt er uenig i at Tottenham ikke har noe å spille for denne sesongen, og trekker fram ustabiliteten til Newcastle, Liverpool og Brighton som en faktor som kan bikke det Tottenhams vei.

– Hvis man ser på tabellen så er det en veldig fair sjanse, men det er ikke noe poeng å komme seg til Champions League hvis man skal ryke ut på den måten som man gjorde mot AC Milan.