Gå til sidens hovedinnhold

Thorstvedt med klar beskjed om Pogbas United-framtid: - Det ville vært rart

Engelsk avis hevder Paul Pogba har avslått kontraktstilbud fra Manchester United. Erik Thorstvedt tror midtbanespilleren kan finne på å forlate klubben gratis neste sommer.

Ryktene rundt en Manchester United-exit for Paul Pogba svirrer rundt i engelske medier om dagen.

The Mirror skrev torsdag kveld at franskmannen har takket nei til et kontraktstilbud. Fredag morgen meldte Sky Sports at Paris Saint-Germain allerede nå i sommer ønsker å hente Pogba, som også er blitt koblet til klubber som Juventus og Real Madrid.

Pogbas kontrakt med de røde djevlene går ut neste sommer, og dersom han ikke forlenger før årsskiftet vil han stå fritt til å forhandle med nye klubber og forlate United gratis etter neste sesong.

Les også: Jadon Sancho bekreftet klar for Manchester United: - En drøm som går i oppfyllelse

Thorstvedt: - Da har ikke United noe de skulle ha sagt

TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt er tydelig på at han tror Manchester United vil prøve å selge den 28 år gamle midtbanespilleren i sommer, dersom han lar være å forlenge kontrakten i nærmeste framtid. Thorstvedt ser imidlertid for seg at Pogba kan finne på å bli i klubben fram til kontrakten går ut.

- Det vanligste er jo at dersom du ikke skriver under på en ny kontrakt, så prøver man å selge deg når du har ett år igjen. Det vil være det mest naturlige. Men hvis han bare nekter og sitter kontrakten ut, så har ikke United noe de skulle ha sagt, sier Thorstvedt til Nettavisen og utdyper:

- Vi ser jo at flere og flere sitter ut kontraktene sine nå, og sitter i en veldig god posisjon i forhold til å få enda mer penger når man skal gå videre i gratisoverganger. Vi så for eksempel Donnarumma gjorde det nå (fra AC Milan til PSG), og der er det Raiola som er agenten, som også er Pogbas.

Les også: Nettavisen erfarer: Vålerenga har akseptert Leeds-bud på Klaesson

Dersom Pogba faktisk velger å bli værende i klubben uten å forlenge, tror Thorstvedt at United kan få et lite dilemma.

- Det er jo han (Pogba) som styrer det. Men hvis han sier «nei», så blir de ikke kvitt ham. Da må de velge: «Skal vi eller skal vi ikke bruke ham?» Det har jo vært en del klubber som prøver å straffe spillere som nekter å skrive under på ny kontrakt ved å nekte dem å spille.

At Pogba blir nektet spilletid av Solskjær, uansett hva som skjer, har imidlertid Thorstvedt liten tro på.

- Å gjøre det på den måten er blitt mer på vei ut. Det er blitt såpass vanlig etter hvert at du bare må forholde deg til at det er en rett som spilleren har. Så hvis det blir scenario her går jeg ut ifra at han kommer til å konkurrere på lik linje med de andre, sier han.

Les også: Hevder Varane nærmer seg Manchester United: - Ha så høye forventninger som mulig

Dersom Pogba lar være å skrive under på en ny kontrakt i sommer, føler Thorstvedt seg rimelig sikker på at midtbanespilleren uansett ikke vil bli å se i klubben fra og med 2022/23-sesongen.

- Hvis han velger å ikke skrive under på en ny kontrakt nå, så er det veldig usannsynlig at han vil spille ut kontrakten sin med Manchester United, og så skrive under på en ny kontrakt med dem neste sesong, når han faktisk kan gå gratis til en annen klubb. Det ville vært ganske rart, sier han og fortsetter:

- Så jeg er rimelig trygg på at mekanismene er som følger: Hvis han ikke skriver under på ny kontrakt med United, så vil de prøve å selge ham. Hvis de ikke får nok betalt eller hvis Pogba nekter å gå, så kommer han å være der ut den kommende sesongen og så forlate klubben neste sommer. Det er ikke så mange andre naturlige alternativer.

- Har litt problemer med det

Det var knyttet store forventninger til Pogba blant United-fansen da han meldte overgang fra Juventus i 2016. Franskmannen har imidlertid variert stort i prestasjonene, med til tider et enormt toppnivå, men kanskje enda oftere et lavt bunnivå.

Men der prestasjonene ikke alltid har vært på topp for klubblaget, har Pogba gjentatte ganger vist seg som den verdensklassespilleren han kan være for landslaget.

Han bidro stort da Frankrike tok VM-gull i 2018 og ble hyllet fra flere hold for sine prestasjoner under sommerens EM-sluttspill, til tross for en skuffende exit i åttedelsfinalene.

- Det er ingen tvil om at toppnivået hans er veldig bra, men det virker for meg at han har litt problemer med å holde intensiteten og konsentrasjonen oppe gjennom en hel sesong. I for eksempel et mesterskap, som er mye kortere, er det mye lettere. Men folk er forskjellige og ulike, og det må vi bare akseptere. Noen har en form for knapp som man bare kan skru på hver eneste gang, mens andre har ikke. Han er en fyr som ofte prøver på litt vanskelige ting. Når du da ikke har dagen eller ikke ting klaffer for deg, så ser det veldig dårlig ut. Men når han lykkes, så er det til gjengjeld fantastisk, forteller Thorstvedt.

Les også: Arsenal avlyste USA-tur etter koronautbrudd

Thorstvedt husker spesielt et par kommentarer fra Jose Mourinho fra fortiden, som til tider hadde et turbulent forhold med Pogba da han var manager i Manchester United.

- Mourinho påpekte under VM i Russland at når han konsentrerer seg, går «all in» og ønsker å bli verdensmester, så presterer han på en helt annen måte sammenlignet på klubblaget. Spillere er forskjellige og jeg tror at Pogba er litt den typen som er sabla bra når han er helt fokusert, men når det blir for mange distraksjoner ... Mourinho fortalte også om da han (Pogba) spurte om å få kjøre sin Rolls Royce hjem etter en kamp, istedenfor å sitte på med lagbussen.

- Ole Gunnar er nok mye bedre til å få det beste ut av Pogba, mener jeg. Men allikevel varierer han, selv om jeg synes han var ganske bra for United forrige sesong, påpeker Thorstvedt, som selv tror at midtbanestjernen blir værende i United den kommende sesongen, før han står fritt til å velge ny klubb neste sommer.