Gå til sidens hovedinnhold

Thorstvedt om Eriksen-situasjonen: - En katastrofe for Tottenham

Erik Thorstvedt (57) fortviler på gamleklubbens vegne.

Christian Eriksen er en spiller som har skapt mye debatt blant eksperter det siste året.

Dansken gjorde det klart i sommer at han ville bort fra Tottenham, men da overgangsvinduet stengte var 27-åringen fortsatt Spurs-spiller.

Det var det mange Tottenham-fans som gledet seg over, men Eriksen har i likhet med flere lagkamerater ikke hatt noen god høst for de hvitkledde fra Nord-London.

Hvis dansken nå ikke blir solgt i januar kan han forlate Tottenham gratis til sommeren.

Les også: Ødegaards formue avslørt for første gang

- En katastrofe

Spurs risikerer altså å ikke få igjen et eneste øre for en spiller som antas å være verdt flere hundre millioner kroner.

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt liker ikke situasjonen hans tidligere arbeidsgiver har havnet i.

- Det har vært mye snakk om at det var bra at de fikk beholde Eriksen - «yeah right». Det er en katastrofe for Tottenham å bli sittende med skjegget i postkassen som de nå gjør. En spiller med den verdien må de selge hvis han ikke vil være i klubben, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Han mener Tottenham har fått et problem med å kvitte seg med de spillerne som ikke lenger ønsker å være i klubben, og trekker frem Eriksen som et eksempel.

- Han hadde kanskje et håp om at en av de store klubbene i Spania skulle hente ham, men det skjedde ikke. Jeg tror at Tottenham hadde tilbud på Eriksen, men han nektet å ville gå til de klubbene som ville by på ham og som Tottenham ville selge til, sier Premier League-eksperten.

Les også: Hevder Real Madrid-treneren ba på sine knær for Ødegaard

Tror Eriksen står løpet ut

Nå tror Thorstvedt at Eriksen i stedet er innstilt på å bli kontraktstiden ut i Tottenham.

- Da kan han i prinsippet få mange hundre millioner kroner rett i egen lomme, forteller Thorstvedt.

Han tror også flere klubber vil foretrekke å hente Eriksen til sommeren i stedet for å forhandle med Tottenham-styreformann Daniel Levy om en pris i januar.

Selv om det er lenge siden Eriksen virkelig har imponert for Tottenham, så vil ikke Thorstvedt utelukke at dansken er god nok for klubber som Barcelona og Real Madrid.

- Jeg tror det, men det er ingen selvfølge. Han har hatt et trygt og godt miljø lenge med mye tillit. Hvordan reagere reagerer han i en ny konkurransesituasjon? Det er vanskelig å si. Men jeg synes Christian Eriksen er dritbra. Det han gjør nå er ikke representativt for hans nivå, forteller den tidligere Tottenham-keeperen.

Thorstvedt er derimot langt mer sikker på at Eriksen kommer til å forlate Tottenham i løpet av 2020, og det mener han skjer på en måte som ikke blir satt like stor pris på av fansen.

- Det som har vært et fantastisk Tottenham-kapittel for Christian Eriksen ender på en sur måte. Det tror jeg ikke det kommer til å være noen tvil om, sier Thorstvedt.

Kommentarer til denne saken