Harry Kane var ikke å se, verken på banen, benken eller tribunen, da Tottenham slo Manchester City 1-0 i Premier League-åpningen i helgen.

Tottenhams stjernespiss har vært koblet til nettopp City de siste ukene, og det har blitt spekulert i at 28-åringen har unnlatt å trene med lagkameratene den siste tiden fordi han ønsker en overgang.

Tirsdag var Kane tilbake på treningsfeltet sammen med resten av laget.

Overgangseksperten Fabrizio Romano er likevel klar på at Manchester City vil komme på banen med et nytt bud på den engelske landslagsspissen før vinduet stenger.

- Veldig rart om de ikke byr igjen

Det overrasker ikke tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt, som tror Kane har fått lovnader om nettopp det.

- Det ville vært veldig rart hvis de ikke kom med et nytt bud. Da har jo Harry Kane blitt lurt, mener jeg. De snakker jo sammen, og denne kontakten ble opprettet for lenge, lenge siden. I det, ligger det at de overbeviser spilleren om at de vil by mye penger, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Mannen som først og fremst står i veien for en overgang heter Daniel Levy og er styreformann i Tottenham. Levy er kjent for å være hensynsløs i forhandlingssituasjoner.

- Det er sjanseløst uansett hvor mye penger de byr hvis ikke Daniel Levy sier ja. De kan by én milliard pund, men hvis han sier nei, drar Kane ingen steder, sier Thorstvedt.

Thorstvedt er klar på at overgangen kommer til å bli gjennomført, bare City blar opp nok penger - trolig over 160 millioner pund. Han tror imidlertid at de regjerende mesterne ikke kommer til å betale det som kreves av Levy.

- Alle som har forhandlet med Daniel Levy sier jo det samme. Sir Alex Ferguson påstod at det var mye mer smertefullt enn hofteoperasjonen hans. Det er som å vri blod ut av en stein. Det er bare helt sykt vanskelig, og Daniel Levy elsker det. Han synes det er topp. Hvis jeg skal sette pengene på et eller annet, så tror jeg at Kane blir.

Tror dette skjer hvis Kane blir

De siste ukene har det blitt spekulert i om overgangen kan komme til å bli gjennomført neste sommer. Thorstvedt mener det i så fall er for sent for Citys vedkommende.

- Da er Harry Kane plutselig 29 og begynner å nærme seg grensen der de fleste spisser begynner å score færre mål.

- I tillegg trenger City den spilleren nå. Aguero er borte, og de stiller med den eneste spissen de har, Gabriel Jesus, på benken i første kamp. Han regnes tydeligvis ikke som god nok. De stiller med Ferran Torres som spiss, og det er helt tydelig at det er et stort, gapende Harry Kane-formet hull som står og venter på dem.

Dersom sommerens overgangssaga ender med at Kane blir værende i Tottenham, tror Thorstvedt at 28-åringen vil forholde seg profesjonelt til Tottenham-kontrakten.

- Når det kommer til stykket, og han innser at her må jeg bare bli, så tror jeg han kommer til å gi det han har. Han er opptatt av rekorder, score mye mål og bli all-time great at han kommer til å forholde seg til det. Da tror jeg at han kommer til å sku på og gi det han har, selv om det mentalt sett kommer til å bli vanskelig, selv for han.

Den tidligere Spurs-keeperen tror heller ikke at forholdet til fansen vil være ødelagt, til tross for sommerens City-flørt.

- Fansen glemmer relativt fort. Jeg tror han kommer til å få et sabla jubelbrøl når han kommer utpå, spår Thorstvedt.

Tottenham møter portugisiske Pacos de Ferreira i Uefa Conference League. Deretter står Wolves for tur i Premier League søndag.