Thorstvedt skal spille legendekamp på Tottenhams nye stadion

ET ÆREFULLT OPPDRAG: Erik Thorstvedt får spille en av de første kampene på Tottenhams nye stadion.

ET ÆREFULLT OPPDRAG: Erik Thorstvedt får spille en av de første kampene på Tottenhams nye stadion. Foto: (NTB Scanpix)

Erik Thorstvedt (56) blir en av de første som får spille på Tottenhams nye hjemmebane. Han gleder seg til at gamleklubben endelig kan flytte hjem, samtidig slår han tilbake mot TV 2-kollega.

13.03.19 14:32

Etter flere måneder med utsettelser ser det nå ut til at Tottenhams nye stadion ved White Hart Lane endelig er klar til bruk.

Klubben må gjennomføre to testarrangement for å få en sikkerhetsverifisering som må på plass før Spurs møter enten Crystal Palace eller Brighton i første Premier League-oppgjør på den nye stadion i starten av april.

Det første testarrangmentet blir en U18-kamp mellom Tottenham og Southampton 24. mars, før Tottenham arrangerer en legendekamp mot Inter Milan 30. mars.

Thorstvedt stiller opp skadet

Nå bekrefter klubben at den tidligere norske landslagskeeperen Erik Thorstvedt er blant Tottenham-legendene som skal møte Inter.

Thorstvedt som spilte for Spurs fra 1989 til 1995, avslører at han må spille kampen med en skade som han pådro seg etter at han falt på sykkel i fjor sommer.

- Jeg er egentlig i en ganske bra fysisk form, men jeg kan ikke trene på å stå i mål for jeg har et par fingre som er veldig dårlige etter at jeg trynet på sykkel. Jeg må ta det som det kommer og satse på at det ikke kommer noen skudd, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Han ser på Tottenham som en familie og synes det er kjekt å bli spurt om å være med.

- Jeg tror det blir fint. Det er mange som har lengtet etter å se den nye stadion og nå blir det kult å se den på innsiden. Det er stas at den endelig skal åpnes, forklarer keeperen.

56-åringen legger også til at han har satt seg et lite mål om å være den første til å slippe inn et mål på den nye stadion.

LEGENDE: Erik Thorstvedt er en av flere Tottenham-legender som får muligheten til å prøve seg på klubbens nye hjemmearena. Foto: Eivind Senneset (TV 2)

I tillegg til Thorstvedt har Spurs avslørt at Robbie Keane, Rafael van der Vaart, Dimitar Berbatov, Allan Nielsen, David Howells, Stephen Carr og Darren Anderton blir en del av legendelaget.

Slår tilbake mot TV 2-kollega: - Bare tull

Tottenham har måttet vente nærmere et halvt år lengre enn planlagt på åpningen av den nye stadion og har så langt denne sesongen spilt deres kamper på Wembley.

Nå er det imidlertid enkelte som mener at Spurs ikke burde få lov til å flytte til den nye hjemmearenaen mot slutten av sesongen. Trevor Morley, tidligere West Ham-spiller og nå fotballekspert i TV 2, er blant dem som synes London-klubben burde bli nektet å flytte.

- Det er urettferdig, og jeg mener de burde vente til sesongslutt. Det er ikke riktig at de skal flytte inn nå. Jeg skjønner ikke hvordan et lag kan bytte stadion når to tredjedeler av sesongen er spilt, sa Morley nylig på TV 2.

Det får Thorstvedt til å riste på hodet. Han er usikker på om det er en fordel for Tottenham å bytte stadion.

- Morley mener jo at Tottenham burde vært nektet å spille på den nye stadion den sesongen her fordi han mener det er en fordel. Det er bare tull. De skal plutselig spille på en ny stadion. På Wembley har man en slags hjemmebane nå, men med den nye stadion blir det helt nye omgivelser. Den ligger på omtrent samme sted (som gamle White Hart Lane), men det ser ikke ut som det gjorde tidligere, forklarer Thorstvedt.

GIGANTPROSJEKT: Tottenhams nye stadion har plass til 62.062 tilskuere. Foto: (NTB Scanpix)

Den tidligere Tottenham-keeperen tror imidlertid at det kan være bra for Spurs å flytte til den nye arenaen med tanke på neste sesong.

Spurs ligger for øyeblikker på tredjeplass i Premier League, men opplever hard konkurranse fra både Arsenal og Manchester United i kampen om en plass blant de fire beste - som gir plass i neste sesongs Champions League.

Thorstvedt tror imidlertid at gamleklubben ender blant de fire beste til tross for noen skuffende resultater den siste tiden.

- Ja, det tror jeg. De har Liverpool og Manchester City borte, så det skal holde hardt, men de pleier å være gode på slutten av sesongen, sier Thorstvedt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag