De siste timene har rapportene om at Everton-spiss Richarlison er på god vei til Tottenham dukket opp.

Den anerkjente The Athletic-journalisten David Ornstein er blant dem som har meldt at klubbene er enige om pris og at Richarlison selv er enig med Spurs om de personlige betingelsene.

Ifølge Ornstein vil 25-åringen gjennomgå den medisinske testen allerede torsdag. Dermed ligger han an til å bli presentert som ny Tottenham-spiller i løpet av kort tid.

Overgangssummen skal skal ligge på rundt 50 millioner pund, med ytterligere 10 millioner pund i prestasjonsbaserte klausuler. Til sammen tilsvarer det over 700 millioner kroner.

Les også: Raser over «uhørt» lønnsforslag: – Det er helt sinnssykt!

Thorstvedt: – Jeg er litt usikker

TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt er ikke sikker på om Richarlison er mannen Tottenham behøver på nåværende tidspunkt.

– Min første tanke er spørsmålstegn. Nå skulle de jo bruke 150 millioner pund på å forsterke laget. Det ble sagt fra ledelsen at de pengene var satt av, men så mye på Richarlison, pluss skyhøye lønninger? Jeg er litt usikker, sier Thorstvedt til Nettavisen, og utdyper:

– Jeg forstår ikke helt hvordan han skal passe inn. Han er en meget god spiller, med fantastisk mentalitet og en kriger, men han er jo en enmannshær - mer enn en spiller som på en måte passer inn i et system, føler jeg.

Thorstvedt peker også på bredden i angrepsrekka, samtidig som at han setterspørsmålstegn til et mulig samarbeid med spisstjernen Harry Kane.

– Han gjorde en kjempejobb for å holde Everton oppe, men det er ganske trangt der framme fra før. Så med Richarlison i tillegg, og at han og Harry Kane skal spille sammen forstår jeg ikke helt, skal jeg være helt ærlig.

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

– Jeg må innrømme at jeg er litt usikker. Det virker bare som at de bruker veldig mye penger på noe de strengt tatt ikke behøver.

Hør den siste episoden av Nettavisens fotballpodkast «Sesongkortet»!

– Tror Conte liker mentaliteten

For fotballtilhengere er Tottenham-manager Antonio Conte kjent for å være en mann som ikke skjuler sine følelser på sidelinjen. Både når det går bra og når det går dårlig.

Richarlison selv har også til tider vist et stort temperament. Forrige sesong var han blant annet den Everton-spilleren som pådro seg flest gule kort med ni totalt.

Les også: Liverpool-legende krever alkoholforbud i Premier League

Thorstvedt tror imidlertid ikke at forholdet mellom Conte og Richarlison blir en krasj.

– Jeg tror Conte liker den mentaliteten til Richarlison. Han liker å ha den type krigere i laget sitt.

– Men jeg synes han kan ha et merkelig kroppsspråk, kan sutre og har blitt utvist osv. Han er en alltid en fighter som står på for laget. Det er ingenting å si på innsats og mentalitet. Det er bare hans spillestil, jeg usikker på hvordan alt dette skal passe sammen.