Gå til sidens hovedinnhold

Thrilleravslutning i Super Bowl

New York Giants nektet å gi seg.

Outsideren New York Giants overrasket de fleste med å stikke av med Super Bowl-trofeet natt til mandag norsk tid. Dette var kvelden New England Patriots skulle skrives inn i historiebøkene med en ubeseiret sesong på 19 kamper, men newyorkerne nektet å gi seg og kjempet til siste slutt.

Til slutt stod det 17-14 til Giants etter en thriller av en kamp i årets Super Bowl-finale i Phoenix.

Giants tok ledelsen først 3-0 over Patriots i første omgang. Lawrence Tynes gjorde en 32 yard field goal etter ti minutter og sendte laget sitt i ledelsen.

Se video fra feiringen i New Yorks gater(artikkelen fortsetter under)

214125

Her finner du Fox Sports' komplette kampstatistikk

Men Patriots svarte umiddelbart etter pausen, og Laurence Maroney klarte en 1 yard touchdown og sikret en ledelse på 7-3. Ledelsen skulle ikke vare. Giants kjempet hardt, og i fjerde omgang svarte Eli Manning med å sende en 5 yard pasning til David Tyree som klarte en touchdown. Dermed var New York-laget tilbake i ledelsen med 10-7.

I slutten av fjerde omgang løsnet det endelig for stjernene i Patriots. Quarterback Tom Brady sendte av gårde en 6 yard pasning til Randy Moss som tok imot ballen inne i end zone, og dermed var stillingen 14-10.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Giants var likevel ikke ferdig med kampen. Med kun 35 sekunder igjen sendte Eli Manning ballen 13 yards til Plaxico Burress som scoret touchdown. Med kun sekunder igjen i kampen forsøkte Brady og Patriots å vinne med et par Hail Mary-pasninger, men det var for sent.

New York Giants slo New England Patriots 17-14 og knuste Boston-lagets drøm om å bli historiske.

Giants dominerte lenge kampen med klart mest besittelse, men de slet lenge med å få uttelling. New York-laget gjorde en god defensiv jobb og klarte å stå imot den stjernespekkede angrepslinjen til Patriots lenge.

Rekorden glapp
Årets Super Bowl kunne altså ha blitt historisk. Hvis New England Patriots hadde vunnet finalen, hadde de vunnet 19 strake seirer. Det ville i tilfelle rekord i amerikansk fotball.

Laget kunne blitt det eneste laget ved siden av 1972 årgangen av Miami Dolphins som gikk ubeseiret gjennom sluttspillet.

Kvelden var også spesiell for Patriots-stjernen Tom Brady. Han kunne fått sin fjerde seier og det vil ført ham opp på linje med Joe Montana som er en av sportens største legender.

Bredde
New England Patriots har vært enormt sterke i år og hele 21 spillere har gjort minst én touchdown.

New York Giants var overraskelseslaget i finalen. De slo Green Bay Packers etter forlengning da de gikk til finalen. Men i finalen var det få som ventet at de skulle slå laget fra Boston.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.