ASTON VILLA-BLACKBURN 6-4 (7-4 sammenlagt)

For seks år siden kunne Sam Allardyce glise bredt etter å ha tapt mot Aston Villa i Birmingham.

Da ledet han Bolton og dro hjem fra Villa Park med finalebilletten til ligacupen i baklomma, til tross for at hans gutter tapte 0-2.

Onsdag var managernomaden på tokt igjen. Denne gangen som sjef for Blackburn, og med et mål om sjokkere gjestene etter at James Milner ble matchvinner i den første semifinalen.

Guzans gavepakke
Og Blackburn fikk en eventyrlig åpning på fremmed gress. Brad Guzan vikarierte i Villa-buret og forærte Nikola Kalinic åpningsmålet på sølvfat.

Amerikaneren feilberegnet et hjørnespark fullstendig, og lot den unge kroaten heade gjestene i føringen – via hodet til eks-Blackburn-spiller Stephen Warnock.

En grom oppreisning for Kalinic som traff stengene to ganger under 0-1-tapet på Ewood Park forrige uke.

Kalinic hadde mer på lur denne onsdagen. 16 minutter senere doblet samme mann ledelsen. Denne gangen etter en mesterlig Guzan-redning, med påfølgende retur.

0-2 til gjestene. Var Blackburn på vei mot sin første ligacupfinale siden 2002?

Nei da.

Mareritt på Villa Park
Herfra og ut tok oppgjøret en rimelig vanvittig vending. Først begynte målene å renne inn bak Paul Robinson.

Blackburn har kun vunnet ett oppgjør på bortebane i Premier League denne sesongen. Det var 2-0-seieren over Bolton den 22. november i fjor.

Også på Villa Park skulle Ewood Park-klubbens defensive demning briste. Til gangs!

Stephen Warnock fikk sin revansje da han headet inn 1-2 etter halvtimen. Ti minutter senere rev Christopher Samba ned Gabriel Agbonlahor på vei mot mål. Det ble Sambas siste sprell i kampen, ettersom dommer Martin Atkinson dømte straffespark og viste midtstopperen av banen. Straffen satte James Milner kaldt og rolig i mål: 2-2!

Fra 2-0 til 4-6
I starten av 2. omgang skal ikke Blackburn krediteres for stort annet enn oppmøtet. Mens forsvaret tok siesta, kriget Richard Dunne inn 3-2.

Det var heller ikke mye press å spore da Milner dunket inn 4-2 fra distanse. Deretter fikk Emile Heskey spasere inn 5-2.

Kampen hadde imidlertid nok en vending. Jonas Olsson headet litt ære inn i kampen med sin redusering til 5-3. Deretter scoret Heskey sitt andre (!) for dagen, men denne gangen sleivet han ballen i eget nett. På overtid fastsatte Ashley Young sluttresultatet til 6-4.

I bandy eller ishockey altså - men semifinalen i ligacupen. Ganske så utrolig!

- Jeg regner med det var en morsom kamp å se på, men planen vår var å spille kompakt og sørge for at Blackburn ikke scoret. Så ble vi liggende under 0-2. Det var absolutt ikke planen, men vi fikk aldri igang spillet vårt og fikk som fortjent, sier Richard Dunne til sportinglife.com.

Cupfeberen herjer
Villa våknet i hvert fall tidsnok, og med 7-4 sammenlagt er det Martin O’Neills mannskap som får gleden av å utfordre et av Manchester-lagene i ligacupfinalen mot slutten av februar.

Kanskje er det på sin plass å sende en liten advarsel i retning byen som en fostret The Smiths? Det er nemlig kun Liverpool som har vunnet ligacupen flere enn Aston Villas fem ganger.

I tillegg har manager O’Neill vunnet trofeet to ganger som spiller, og to ganger som manager for Leicester City.

Legg til at Emile Heskey har vunnet cupen fire ganger (to ganger for Leicester og to ganger for Liverpool), så skjønner man fort hvorfor cupfeberen herjer i Birmingham.

PS! Dersom du lurte: Bolton Wanderers tapte 1-2 i ligacupfinalen mot Middlesbrough i 2004 (jf. innledningen på artikkelen).

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her