*Nettavisen* Sport.

Ti kamper for Suarez

Foto: Pa Photos

- Vi er sjokkerte.

24.04.13 16:56

Luis Suarez får 10 kampers karantene av det engelske fotballforbundet (FA) for å ha bitt Branislav Ivanovic under Liverpools kamp mot Chelsea 21. april.

Det melder fotballforbundet i en pressemelding onsdag.

Lang straff
Det betyr at Suarez ikke kan spille i Premier League før den 7. serierunden neste sesong, med forbehold om at urugayaneren ikke er solgt innen den tid.

Suarez har ennå kommentert FAs avgjørelse, men ifølge nyhetsbyrået AP vil Liverpool få en skriftlig forklaring på dommen i løpet av torsdagen.

På klubbens hjemmeside har Liverpool lagt ut en uttalelse om FAs dom. Der kommer det frem at klubben er svært skuffet over at dommen endte med hele 10 kampers karantene.

- Både klubben og spilleren er sjokkert og skuffet over alvorlighetsgraden ved denne avgjørelsen. Vi avventer skriftlig forklaring i morgen før vi kommenterer ytterligere, sier Liverpool-direktør Ian Ayre i pressemeldingen.

Strengere enn rasisme
26-åringen gjorde akkurat det samme i 2010 da han spilte i nederlandske Ajax, men den gangen fikk han «bare» syv kampers karantene for å ha bitt en motspiller.

Da Suarez ble dømt for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Manchester United-spiller Patrice Evra i 2011, fikk han åtte kampers karantene.

Det engelske fotballforbundet (FA) uttalte tirsdag at Suarez har godtatt siktelsen for voldelig oppførsel, men sa samtidig at Suarez mener standardstraffen på tre kampers utelukkelse er tilstrekkelig.

FA har tidligere slått fast at Suárez' oppførsel var svært alvorlig og at tre kamper ikke er tilstrekkelig i dette tilfellet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Det var i søndagens 2-2-kamp mot Chelsea at Suárez bet Branislav Ivanovic i armen under en duell mellom de to spillerne.

Beklaget
Angriperen er allerede bøtelagt av Liverpool på grunn av episoden, og han har lagt seg langflat i etterkant.

- Jeg er lei meg for hva som skjedde denne ettermiddagen. Jeg vil be om unnskyldning til Ivanovic og hele fotballverden for min utilgivelige opptreden. Jeg er veldig lei meg, skrev Suarez på sin Facebook-profil.

Liverpool-direktør Ian Ayre har også gitt klubbens stjernespiller det glatte lag for episoden som rystet en hel fotballverden.

- Hans oppførsel hører ikke hjemme for noen som bruker Liverpool-drakta, og Luis er klar over at han skuffet både seg selv og alle andre som er tilknyttet klubben, har Ayre uttalt.

Suarez har hatt en god sesong, og var lenge på toppen av toppscorerlisten med 23 mål. Nå går tittelen trolig til Manchester Uniteds Robin van Persie, som med hat trick mot Aston Villa er oppe i 24 mål. Med Suarez ute av spill, er Tottenhams Gareth Bale nestemann på lista over toppscorer-konkurrenter. Bale har 18 mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag