Ti minutter Rekdal vil glemme

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

- Det er en knekt gjeng som sitter i garderoben, konstaterer Aalesunds trener.

09.05.10 20:45

AALESUND - ODD GRENLAND 2-3: En 18 år gammel innbytter var søndag mer enn Kjetil Rekdals Aalesund klarte å håndtere. De oransjekledde ledet 2-0 og var på vei mot sesongens sjuende seier på elleve kamper før alt raknet.

- Odd scoret på alt. De hadde tre sjanser. Vi hadde flere målsjanser enn Odd, men scoret færre mål og det er dét som teller, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Aalesund-treneren er skuffet, men fattet.

To ganger Mathisen
- Det er en knekt gjeng som sitter i garderoben, og vi er knekt, vi (trenerne) også. Sånn kan det være av og til. Vi så litt seige ut i dag, men da vi fikk både 1-0 og 2-0 skulle vi ha klart å gjøre det bedre, men det gjorde vi ikke, oppsummerer Rekdal.

Aalesund falt til fjerdeplass, mens Odd Grenland klatret til sjetteplass i Tippeligaen etter at elleve av tretti runder er spilt.

Alexander Mathisen dunket inn 1-0 til Aalesund rett etter pause, kontant og nådeløst. Den tidligere Vålerenga-spilleren la på til 2-0 drøyt ti minutter senere, da han kaldt og rolig rundet Arni Gautur Arason og satte ballen i et tomt mål.

Men så snudde kampen fullstendig.

Avgjørende bytte
Det startet med at Odd Grenlands trener Dag-Eilev Fagermo i kampens 69. minutt gjorde sitt første bytte. 18-åringen Torgeir Børven kom inn for Magnus Lekven. Bare tre minutter senere reduserte Simen Brenne til 1-2 etter at Anders Lindegaard måtte gi retur på et skudd fra unge Børven.

Under to minutter senere utlignet Morten Fevang til 2-2 etter at det oppsto kaos i Aalesund-feltet i forbindelse med et hjørnespark. Og i det 82. minutt fikk Peter Kovacs lagt ballen til rette for Børven, som uten problemer satte inn seiersmålet for Odd Grenland.

- Fantastisk! konstaterte Fagermo overfor TV 2 Sporten.

- Verdt sin vekt i gull
Skiensklubben har en sitatmaskin av en trener, og en Fagermo i seiersrus skuffet heller ikke denne gang.

- Det er vel ikke noe som er bedre i fotball enn å ligge under og så komme tilbake og vinne. Dette var lagmoral i verdensklasse!

Fagermo nølte ikke med å skryte Torgeir Børven opp i skyene.

- Han er verdt sin vekt i gull! Vi har en klassespiller på vei der. Han er en av de mest intelligente spillerne jeg har trent, mener Fagermo.

Det kan med andre ord bli moro å følge Odd Grenland framover.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.