Gå til sidens hovedinnhold

Ti sinnssyke UFC-øyeblikk

The Ultimate Fighting Championship feirer 20 år denne uken og markerte det med et stjernespekket stevne i MGM Grand Garden Arena natt til søndag.

Organisasjonen, som begynte som en konkurranse mellom utøvere fra forskjellige kampsporter, huser i dag noen av verdens mest allsidige og profesjonelle idrettsutøvere.

I denne artikkelen gir vi deg fem av de mest oppsiktsvekkende knockoutene og fem av de mest imponerende submission-seierende i løpet av organisasjonens 20 år lange historie.

UFC 167, med Georges St-Pierre mot Johny Hendricks i kamp om weltervekt-tittelen, endte med en høyst diskutabel dommeravgjørelse. Les mer om det her.

5. Scott Smith mot Pete Sell (The Ultimate Fighter 4 Finale - 2006)

Vi begynner med en av de mest spektakulære knockoutene i UFCs historie. Den fant sted på den fjerde finalekvelden i reality-programmet The Ultimate Fighter. Matt Serra mot Chris Lytle var hovedkampen denne kvelden, men det var mellomvekterne Scott Smith og Pete Sell som stjal showet. Drøyt tre minutter ut i den andre runden, ble Smith truffet av et kroppsslag, som fikk ham til å krøke sammen i smerte. Sell luktet blod og gikk inn for å avslutte kampen, men Smith samlet de siste kreftene han hadde og klinket Sell i bakken, før han falt sammen i smerte fra kroppsslaget. - Hadde du sett det i en film, ville du ikke trodd det, kommenterer Joe Rogan i filmen under.

HTML EMBED

Bla deg videre til neste kncokout under

4. Gabriel Gonzaga mot Mirko Cro Cop (UFC 70 - 2007)

Den kroatiske superstjernen Mirko Cro Cop gikk sin andre kamp i UFC og skulle bare spasere seg forbi enda en motstander på vei mot en tittelkamp mot Randy Couture. Gabriel Gonzaga var siste hinder og mange trodde at brasilianeren kom til å lide samme skjebne som så mange av kroatens tidligre motstandere. Nemlig med et kraftig hodespark, som avluttet kampen. Mange ble derfor svært forbauset da det i stedet var Gonzaga som knocket ut Cro Cop med akkurat denne teknikken.

Dermed var det Gonzaga som fikk tittelkampen mot legenden Randy Couture. Det endte med TKO-seier for amerikaneren. Nå står Gonzaga med to seiere på rad igjen og sier han jobber for en ny tittelkamp.

HTML EMBED

3. Chris Weidman mot Anderson Silva (UFC 162 - 2013)

Denne får en plass på lista for sjokkfaktoren. Anderson Silva hadde ikke tapt en kamp siden januar 2006, da han møtte brytespesialist Chris Weidman til kamp om mellomvekttittelen i UFC. Som så mange ganger før, viste brasilianeren seg overlegen stående og som så mange ganger før gjorde han et stort poeng ut av det. Silva begynte å klovne rundt, så ille som vi ikke har sett ham gjort det siden han møtte Demian Maia i Abu Dhabi. Etter at Silva først latet som han var rystet, traff Weidman veteranen klokkerent på hakespissen og sendte mesteren inn i drømmeland.

HTML EMBED

2. Edson Barboza mot Terry Etim (UFC 142 - 2012)

Vi går videre til årets knockout fra 2012. Edson Barboza ønsker engelske Terry Etim velkommen til gards i Rio de Janeiro, men det var ingen hyggelig velkomst som ventet. Etter to og en halv fartsfylt runde, avsuttet Barboza kampen med et rundspark, som slo Etim fullstendig bevisstløs. En periode ble det uttrykt bekymring for at spektakulære deler av den stående deler av MMA var på vei ut og at brytingen ville overta. De siste årene har vi imidlertid blitt vitne til stadig flere fantastiske knockouts. Blant annet med Lyoto Machida mot Ryan Couture, og med vinneren av denne kåringen ...

HTML EMBED

1. Anderson Silva mot Vitor Belfort (UFC 126 - 2011)

To brasilianske legender møttes ansikt til ansikt i Las Vegas da Anderson Silva sto overfor Vitor Belfort før kampen om mellomvekttittelen i UFC. Silva hadde akkurat i sin forrige kamp beseiret Chael Sonnen, i det som karakteriseres som en av tidenes kamper i organisasjonen. Den kampen varte nesten 25 minutter. I møtet med Belfort, gjorde Silva langt kortere prosess. Allerede etter 3.25 landet Silva et frontspark, som fikk hele MMA-verden til å måpe. Belfort gikk i bakken, og Silva avsluttet kampen med et par slag til, før dommeren brøt inn.

Bla videre for fem spektakulære submissions

HTML EMBED

5. Royce Gracie mot Kenny Shamrock (UFC 1 - 1993)

Vi går over til submission-kåringen og i anledning 20 årsjubileumet til UFC, kunne vi ikke unngå å ta med en fra dagen det hele startet. Royce Gracie revolusjonerte kampsporten da han viste hvor effektivt bakkekamp, med leddlåser og kvelninger var. På UFC 1 gikk han tre kamper samme kveld og i semifinalen beseiret han Kenny Shamrock i det mange så på som den moralske finalen. Gracie hold gjerne submission-grepene litt ekstra lenge og forklarte nylig det med at han gjorde det mot folk som prøvde seg med tjuvtriks mot ham. Her er det altså Kenny Shamrock som får smake på en rear naked choke.

HTML EMBED

4. Matt Hughes mot Frank Trigg (UFC 52 - 2005)

Vi holder oss til rear naked chokes, men flytter oss fra 1993 til 2005. Dette blir sett på som en av de beste comebackene i UFC-historien. Det var lite vennlighet i luften mellom Frank Trigg og Matt Hughes da de møttes på UFC 52 i Las Vegas. Trigg gikk til angrep på Hughes etter å først ha truffet ham med et kne i skrittet. Dommeren la ikke merke til dette og angrepet fortsatte. Trigg så ut til å kunne avslutte kampen med en rear naked choke, men Hughes kom seg unna, plukket opp Trigg og slengte ham i bakken. Senere avsluttet han selv kampen med en rear naked choke.

HTML EMBED

3. Frank Mir mot Brock Lesnar (UFC 81 - 2008)

Vi reiser videre fram til UFCs Brock Lesnar-periode. Den tidligere skuespilleren og wrestling-utøveren dominerte en periode tungvektsklassen med sin enorme fysikk. Debuten i UFC gikk imidlertid ikke som mange hadde trodd. Riktig nok mottok Frank Mir sin porsjon juling i løpet av ett og et halv minutt, men jiu-jitsu-spesialisten fikk tak i et bein og sikret seieren med en kneebar. Så kan vi diskutere inn i evigheten hvor latterlig det var at Brock Lesnar likevel fikk en tittelkamp etter at han slo Heath Herring i neste kamp. Tross alt vant han mot Randy Couture og beholdt tungvektsbeltet helt til Cain Velasquez spiste ham levende.

HTML EMBED

2. Jung Chan-Sung mot Leonard Garcia (UFC Fight Night: Nogueira vs. Davis - 2011)

Det er sjelden vi ser noen utføre en twister-submission på høyeste nivå i MMA og derfor ble også denne kåret til årets submission i 2011. Chan-Sung Jung, også kalt The Korean Zombie har vist seg som en farlig mann på bakken ved flere anledninger, og også Leonard Garcia fikk erfare det. - Et eller annet sted er Eddie Bravo veldig glad akkurat nå, utbrøt UFC-ekspertkommentator Joe Rogan etter avslutningen. The Korean Zombie vant også sine to neste kamper og sikret seg tittelkamp mot José Aldo. Der ble det bråstopp da han slo sin egen arm ut av ledd.

HTML EMBED

1. Anderson Silva mot Chael Sonnen (UFC 117 - 2010)

Aldri hadde vi sett Anderson Silva bli dominert på måten han ble mot Chael Sonnen på UFC 117 i 2010. Amerikaneren, som ble tatt med for høyt testosteronnivå etter kampen, dominerte fra start og nesten til slutt i tittelkampen. Sonnen brukte sin bryting og tok Silva i bakken gang på gang, uten at brasilianerne klarte å forsvare det. Et par små minutter før slutt hentet imidlertid Silva fram en triangel, som sikret seieren og tittelen. Da de to møttes igjen to år senere vant Silva nok en gang - den gangen på TKO i andre runde.

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken