RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FANT NETTMASKENE: Tysklands Sandro Wagners avslutning havnet i stanga denne gangen i VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan, men Hoffenheim-spissen scoret sitt femte landslagsmål på like mange kamper noe senere.
FANT NETTMASKENE: Tysklands Sandro Wagners avslutning havnet i stanga denne gangen i VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan, men Hoffenheim-spissen scoret sitt femte landslagsmål på like mange kamper noe senere. Foto: Michael Probst (AP)

Ti strake for Tyskland

Suste gjennom Norges gruppe uten å avgi et eneste poeng.

Tyskland gikk gjennom VM-kvalifiseringen uten å gi fra seg poeng i Norges gruppe. Joachim Löws utvalgte avsluttet med 5–1 over Aserbajdsjan.

Tyskland og Löw har lenge hatt et mål om å fullføre VM-kvalifiseringen uten poengtap. Det har bare Spania klart tidligere. Det skjedde i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010, et mesterskap spanjolene til slutt vant.

Det var et til dels reservepreget tysk lag som kom på banen søndag. Likevel skulle det ikke gå lenge før tyskerne var i føringen. Leon Goretzka var heldig og fikk ballen fra en motstander inne i feltet, og med ryggen mot mål hælsparket han inn 1–0 før det var gått ni minutter på Fritz Walter stadion i Kaiserslautern.

Les mer: Rekdal ertet Liverpool på direkten

Mustafi skadd

Noen få minutter etter at Tysklands Sandro Wagner på mirakuløst vis hadde plassert ballen i stanga fra meget god posisjon, kom utligningen til Aserbajdsjan.

Tysklands stopper Shkodran Mustafi tapte en duell på midten og ble liggende igjen skadd. Ramil Sjejdajev tok med seg ballen inn i feltet og plasserte den i mål med et overraskende skudd.

Arsenal Mustafis måtte haltende forlate banen med hjelp, og føyer seg inn i rekken av Premier League-spillere som kommer tilbake fra landskampspill skadd.

– Det så litt stygt ut, og tvinger ham til en lengre pause fra fotballen, sa landslagssjef Joachim Löw til RTL etter kampen.

Mustafis pådro seg en strekk på baksiden av lårmuskelen og blir trolig ute en stund.

– Vi setter oss noen ganger i vanskeligheter. Jeg regner med noen klare beskjeder fra Löw i pausen, sa Tysklands manager Oliver Bierhoff til RTL.

Löw hadde tydeligvis visket Sandro Wagner noen velvalgte ord i pausen.

Wagner syntes lenge å være vaksinert mot mål, men etter 55 minutter fikk han målet sitt. En aserbajdsjansk spiller syntes å ha reddet tyskerens heading på streken, men videoteknologien viste at ballen var over mållinjen.

Det var Hoffenheims-spissen femte mål i hans femte landskamp.

Chelsea-mål

Etter 64 minutter gikk Chelsea-spilleren og innbytter Antonio Rüdiger opp inne i feltet og stanget inn 3-1-målet.

Leon Goretzka bredsidet inn sitt annet mål for kvelden til 4-1, mens Emre Can banket inn 5–1 ni minutter før slutt. Det var Tysklands 42. og 43. mål i VM-kvalifiseringen.

Laget har kun sluppet inn fire. Det er rekord i en europeisk kvalifisering. Spania hadde den forrige rekorden med 42 mål i kvalifiseringen til EM i 2000.

Tyskland er for øvrig tittelforsvarer til VM-tittelen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere