*Nettavisen* Sport.

Tid for revansje

Foto: (AFP/Scanpix)

Han ble vraket i Nederland. I dag kan brassestjernen få sin revansje.

02.07.10 11:40

Rapportene sier at han gråt, og det var ikke så rart.

Proffdrømmen hadde gått i oppfyllelse for brasilianske Michel Fernandes Bastos (26). Han var bare 17 år gammel, men nederlandske Feyenoord så noe de ble lystne på. Dermed hentet de unggutten til Europa.

Men to år etter returnerte han altså tårevåt hjem til Brasil igjen.

Da hadde han et lite vellykket år bak seg i Feyenoords ungdomsavdeling. Han fikk aldri en kamp for dem. Året etter fikk han 28 kamper på utlån hos bydelsklubben i Rotterdam, lille Excelsior, men det ble heller ikke noe suksess.

Dermed var det bare å sette seg på flyet hjem igjen.

- For ung
- Jeg var bare 17 år gammel da jeg kom til Nederland. Det er veldig ungt. Jeg snakket heller ikke språket. Jeg skjønte veldig lite av hva som ble sagt, sier Bastos nå.

Reisen etterpå, fra vrakingen i Nederland til fast plass på Brasil og VM-kvartfinale mot nettopp Nederland fredag ettermiddag, kaller han «utrolig».

- Men jeg ville aldri vært uten den opplevelsen i Nederland. Den har bidratt til at jeg er den spilleren jeg er i dag. Jeg lærte mye i Excelsior, og jeg er takknemlig overfor Feyenoord for at jeg fikk sjansen. Det var imidlertid bedre for karrieren min å reise hjem igjen til Brasil, sier han.

Akkurat det har han rett i.

Tidenes første
Han var 23 år gammel da han dro til franske Lille i 2006, og i 2008/09-sesongen var han inne på topp 5-lista i Frankrike for både scorede mål og målgivende. Ifølge Wikipedia hadde det aldri skjedd før.

Toppklubben Lyon lot seg begeistre, punget ut nærmere 150 millioner kroner for ham, og dermed ble han plutselig høyaktuell for Brasil også.

27. oktober i fjor debuterte han for A-landslaget mot England.

For én måned siden scoret han sitt første landslagsmål i treningskampen mot Zimbabwe.

Og i ettermiddag får han altså sjansen til å revansjere seg mot Nederland, i det som blir hans tiende kamp med flagget på brystet. Går det som det har gjort til nå, ender det godt for brassene. Bastos har nemlig aldri tapt med flagget på brystet.

VM-kvartfinalene:
Fredag:

16.00: Nederland - Brasil
20.30: Uruguay - Ghana
Lørdag:
16.00: Argentina - Tyskland
20.30: Spania - Paraguay

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.