RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes beste la opp på dagen

Foto: Andrew Matthews (Ap)
Sist oppdatert:
En æra er over.

Det er et nærmest akseptert faktum at Stephen Hendry (43) er den beste snookerspilleren gjennom tidene.

Tirsdag sjokkerte han med å legge opp på dagen.

På pressekonferansen etter at han hadde blitt knust 13-2 av Stephen Maguire i kvartfinalen i VM i Sheffield, slapp han bomben.

- Jeg har nå offisielt lagt opp som snookerspiller. Jeg kom til den avgjørelsen for tre måneder siden, og fortalte det bare til et par mennesker. Det var faktisk en ganske lett avgjørelse, og også en lettelse – og den ble tatt av flere grunner, fortalte skotten, ifølge The Times.

- Et ikon
Eurosport-kommentator Torstein «Trickwik» Wik forteller om en utøver som nærmest definerte snooker-sporten på 1990-tallet.

- Han ble et stort 90-tallsikon. Han var det klart største navnet frem til Ronnie O'Sullivan kom på banen i 1997. Det markerte hegemoniskiftet i snooker. Hendry var sympatisk, en god familiemann, og en optimal snookerspiller. Mr Smooth. Han var et perfekt bilde av snookergentlemannen, sier Wik, som forteller at Hendry nå skal promotere biljard, ikke drive med det.

- Den syvfeldige verdensmesteren innser at nivået hans er for variabelt til å fortsette på toppnivå. Nå vil han i stedet prioritere jobbing med rekruttring og promotering av biljardsporten, ikke snooker, i Kina, sier Wik

Liker ikke å trene
Årsakene er blant annet at Hendry ikke lenger har den treningsvieren som trengs for å prestere på høyeste nivå, samt at snookerens terminliste er tøff for en familiefar.

- Terminlisten er en årsak, også er det nivået på spillet mitt. Jeg liker ikke å trene lenger, og jeg har forpliktelser i Kina. Dersom jeg vil ha tid til familien kan jeg ikke gjøre begge deler, sier Hendry.

Hendry har en rekke rekorder innen snooker. Han har vunnet sju VM-titler i perioden 1990 til 1999 og totalt 36 rankingturneringer. Det er rekorder som etter stor sannsynlighet aldri vil bli slått.

Selv om han ble knust i kvartfinalen mot Maguire, har Hendry tidligere under VM i The Crucible Theatre i Sheffield vist glimt av gammel storhet. I første runde slo han til med et maksbreak på 147 poeng – det ellevte i karrieren.

Du kan se det breaket her:

HTML EMBED

Sjokkert
Hendrys overmann i kvartfinalen valgte å hylle Hendry da han hørte at 43-åringen la opp.

- Jeg er sjokkert, han har nettopp gjort en 147 her. Etter min mening er han den beste spilleren som noen gang har plukket opp en kø, sa Maguire.

Maguire skal nå møte vinneren av Jamie Jones og Allister Carter. Carter leder best av 25-kampen 5-3.

I de andre kvartfinalene leder Neil Robertson 5-3 mot Ronnie O’Sullivan og Matthew Stevens leder 11-5 mot Ryan Day.

Kvartfinalene fortsetter onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere