Med gullet på 4 x 100 meter ble Jamaicas Usain Bolt verdens mestvinnende friidrettsutøver gjennom tidene.

Gullet på den korte stafetten var hans tredje i Moskva og hans åttende totalt i VM-sammenheng. Ingen i hele verden har klart den bragden tidligere. Bolt har også to bronsemedaljer i samlingen sin.

Tyvstart fra ni gull
Bolt kunne fort ha hatt ni gull også. Kun en tyvstart på 100-meteren i sørkoreanske Daegu hindret det.

Søndag var han ustoppelig som ankermann på Jamaicas lag. USA trøblet på den siste vekslingen, men uansett ville nok Justin Gatlin ha vært sjanseløs på den siste etappen skulder mot skulder mot Bolt.

Nesta Carter, Kemar Bailey-Cole løp de tre første etappene for Jamaica. Vinnertiden ble 37,36.

USA tok sølvet med 37,56 og Storbritannia bronsen med 37,80.

Passerte drømmegrensen
Med 18,04 meter ble det gull i tresteg i friidretts-VM for franske Teddy Tamgho. Kun to i hele verden har hoppet lenger.

Tamgho var den tredje beste fra før også med 17,98, og han innehar også verdensrekorden innendørs med 17,92.

Utendørs har verdensrekordholder Jonathan Edwards vært lenger med 18,29, mens USAs Kenny Harrison har et hopp på 18,09 meter.

Tamgho har vært sterkt plaget med skader og har så å si mistet de to siste sesongene. Derfor kom gullet i Moskva som en solid belønning for ham.

I VM-finalen var han i en klasse for seg. Pedro Pablo Pichardo fra Cuba tok sølv med 17,68, og amerikaneren Will Clay bronse med 17,52.

Trippelvinner
Shelly-Ann Fraser-Pryce (25) gjorde som landsmannen Usain Bolt. Hun løp Jamaica inn til seier på 4 x 100 meter og tok sitt tredje gull i Moskva-VM i friidrett søndag.

Jenta med de røde lokkene og de matchende røde skoene har totalt fem gull og to sølv i VM-sammenheng.

Som Bolt tok hun gull på både 100- og 200 meter, og gullet på den korte stafetten var av det knusende overlegne slaget. Jamaica ble klokket inn på 41,29 sekunder, mens Frankrike tok sølvet med 42,73. USA fikk bronse på 42,75. De mønstret et lag uten skadede Allyson Felix og Carmelita Jeter.

Fraser-Pryce er den første i VM-sammenheng til å ta gull på de tre nevnte distansene. (©NTB)