Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes beste NHL-keeper

Nå eier han alle de viktige keeperrekordene i NHL.

Da New Jersey Devils vant 4-0 mot Pittsburgh Penguins ble Martin Brodeur (37) den første keeperen i historien til National Hockey League (NHL) som har holdt nullen i 104 kamper.

Går man 15 år tilbake i tid, ville nok ingen ha trodd at rekorden til Terry Sawchuks nesten 40 år gamle rekord på 103 såkalte «shutouts» noen gang skulle bli slått. Men Brodeur har fire ganger holdt buret rent ti ganger eller mer i løpet av en sesong.

- Var nervøs
37-åringen, som debuterte i 1991/92-sesongen, holdt nullen for 104. gang i det som var hans 1032. kamp i verdens beste hockeyliga.

- Jeg blir normalt ikke nervøs, men i dag var jeg litt nervøs, sa Brodeur etter den historiske bragden. Han reddet 35 skudd mot Pittsburgh Penguins, som har to av verdens aller beste spillere i sitt lag, nemlig Sidney Crosby og Jevgenij Malkin. Crosby hadde et skudd i stolpen like før slutt, men pucken spratt riktig vei for Brodeur når han for én gangs skyld ikke hadde full kontroll selv.

Brodeur eier nå de alle de viktigste keeperrekordene i NHL. I tillegg har han vunnet Stanley Cup tre ganger. Fire ganger har han vunnet Vezina Trophy som ligaens beste keeper.

- Jeg tror ikke at man trenger å si så mye, det er ganske selvforklarende. Alle seierne hans, nullene, cupene - det er utrolig! Det er kjempegøy for en gutt som meg, for alle oss andre, som får være på isen når alle disse rekordene blir satt, sier Zach Parise til The Canadian Press.

- En stor ære
Bryce Salvador, Niclas Bergfors, Patrik Elias og Mark Fraser scoret målene til New Jersey, som gjorde alt mulig for å tette igjen defensivt mot slutten av kampen, slik at Brodeur skulle slå rekorden. Den historiske målvakten la merke til og satte pris på lagkameratens ekstrainnsats.

- Det var nesten som en sluttspillkamp. Gutta feide pucken ut, alle blokkerte skudd overalt. Det var en herlig innsats fra lagkameratene mine, sier Brodeur.

Han har også har flest seirer, kamper og spilleminutter i NHLs historie.

- Terry Sawchuk hadde rekorden så lenge. Når du slår rekorder og ser hvor lenge de har stått, er det ganske kult. Det var ganske vilt å tangere rekorden i Buffalo for et par uker siden, og nå som jeg har gått forbi, er det en stor ære for meg, legger Brodeur til.

New Jersey Devils topper den østre avdelingen av NHL med 53 poeng etter at laget har spilt 35 av 82 grunnseriekamper.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken