Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes comeback?

Ellevill kamp i NFL-sluttspillet.

Andrew Luck kastet fire touchdownpasninger da Indianapolis Colts kom tilbake og vant en ellevill NFL-sluttspillkamp med 45-44 over Kansas City Chiefs.

Colts lå under 10-38 i 3. periode, men i sesongens første sluttspillkamp regisserte Luck et av de største comeback noensinne. Bare to andre lag har vunnet sluttspillkamper etter å ha ligget under med 28 poeng.

- Vi fikk aldri panikk. Vi føler alltid at vi har en sjanse. Gutta beholdt troen på meg, og vi greide å avgjøre, sa Luck etterpå.

Quarterbacken så lenge ut til å bli syndebukk. Han kastet ballen til motspiller tre ganger da gjestene tok kommandoen, og askepottsesongen til Chiefs så ut til å fortsette. Ett år etter av laget tapte 14 av 16 kamper var Chiefs på vei mot sin første sluttspillseier på 20 år.

- En stund følte jeg det som jeg var i ferd med å tape kampen for oss. Jeg sviktet laget, men vi vendte det sammen, sa Luck.

Hjemmelaget scoret fem touchdown i kampens siste 27 minutter, mens Chiefs bare greide to trepoengspark. Luck hadde tre touchdownpasninger (til Donald Brown, Coby Fleener og T.Y. Hilton) og løp inn et fjerde.

Hilton, som tok imot en touchdownpasning fra Luck også i 1. periode, var mottaker i det siste poenggivende angrepet. Det kom 4.21 minutter før slutt og ga Colts ledelsen for første gang i kampen.

Forsvaret gjorde resten, og Colts er klar for kvartfinale neste helg.

Der kan laget komme til å trenge mer enn Luck. Vinner Cincinnati Bengals over San Diego Chargers søndag, må Colts reise til Denver for å møte sin tidligere superstjerne Peyton Manning.

Han ble ikke tilbudt ny kontrakt i 2012 fordi det ville utløst en stor bonusutbetaling og klubbledelsen mente han var på hell etter å ha ledet laget som quarterback i 13 sesonger. Denne sesongen satte Manning ny NFL-rekord med 54 touchdownpasninger for Denver Broncos. (©NTB)

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken