91 timer, 4 minutter og 16 sekunder. Så lang tid har Joaquim Rodriguez brukt på å tilbakelegge de første 20 etappene i årets Giro d’Italia.

Bare 31,5 paddeflate tempokilometere står mellom Katjusja-rytteren og det store trofeet. Ja, og så tre knallharde konkurrenter, da.

Se bildene:Giroens gave til fansen

For er det en ting Joaquin Rodriguez sliter med å beherske på sykkelen er det den ensomme kampen mot klokken. Tidligere har han vært elendig, men i det siste har han vist noen tegn til forbedring.

Inviterte De Gendt inn i dansen
Likevel er de fleste så usikre på spanjolens tempoegenskaper at de ser to, ja kanskje til og med tre, konkurrenter til sammenlagtseieren.

Den som er nærmest Rodriguez i sammendraget er Ryder Hesjedal. Kanadieren har kun 31 sekunder å ta inn. Bak han kommer Michele Scarponi (1.51 bak) og Thomas De Gendt (2.18 bak).

Sistnevnte tok en hel sykkelverden med storm da han på sjokkerende vis dundret i mål på toppen av Stelvio over tre minutter foran de andre favorittene.

Les også:Denne mannen skapte sensasjon i giroen

Belgieren har tidligere vist at han i sine beste dager er helt i verdenstoppen på tempo. Derfor advarer mange mot Vacansoleil-rytteren. Skulle belgieren klatre helt til topps kan de andre utfordrerne takke seg selv.

- Det var veldig overraskende det De Gendt gjorde til Stelvio. Han har vist potensialet tidligere og bragden klarte han siden han var sterk og fordi de andre favorittene så for mye på hverandre, sier Ole Kristian Stoltenberg til procycling.no.

Sammen med Mads Kaggestad har han hatt gleden av å kommentere den siste halvdelen av Giro d’Italia for TV2. Knapt et sykkeltråkk har blitt gjennomført uten at han har fått det med seg.

To sensasjoner
Men sikker på hvem som vinner sammenlagt er han på ingen måte. Men han tror det blir en duell mellom de to sensasjonene.

- Skulle jeg tippe måtte jeg sagt Hesjedal eller De Gendt. Jeg holder nok en liten knapp på Hesjedal siden han har et såpass stort forsprang.

- Om noen hadde sagt at de to skulle kjempe om seieren i Giro d’Italia for en måned siden, hva hadde du sagt da?

- Da hadde jeg nok sagt at «om du hadde fulgt litt med på sykkelsporten så hadde du visst at det er et par spanjoler og italienere som vil ha et ord med i det laget».

- Men det er det som er så herlig med sykkelsporten, at vi kan få slike overraskelser, sier Stoltenberg.

Fire konkurrenter, èn vinner
For selv om begge rytterne langt fra var ukjent for det store sykkelpublikum (Hesjedal ble nummer seks i 2010-utgaven av Tour de France og De Gendt har blant annet vunnet en fjelletappe i Sveits rundt) poengterer Stoltenberg at det er stor forskjell på å vise at de har potensiale og faktisk få det ut.

- Det positivt overraskende er måten De Gendt gjorde dette på. Det var både gledelig og morsomt, mener Stoltenberg.

Når han setter seg på kommentatorplass i dag er det for å lose det norske folk gjennom kanskje tidenes mest dramatiske Giro d’Italia-finale.

Fire menn drømmer fortsatt om deres største triumf i karrieren, men kun èn får gleden av å løfte trofeet over hodet inne i Milano.

Hvem tror du vinner giroen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under.