RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes golfprestasjon

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Det er bare å klype seg i armen, folkens. Henrik Bjørnstad er klar for PGA-touren.

Etter en nervepirrende runde mandag kveld, der Bjørnstad gikk de siste 18 hullene på banens par, kom han seg inn blant de 30 beste i kvalifiseringen. Det betyr at han er klar for PGA-touren, det gjeveste selskapet en golfspiller kan være i. Henrik er der som første nordmann i historien, og han skal neste sesong bryne nebb med verdensstjerner som Tiger Woods, Vijay Singh, Jim Furyk, Retief Goosen, Ernie Els og Phil Mickelson.

Det er ikke bare sterkt.

Det er råsterkt.

Prestasjonen er til og med en av de mer imponerende på en stund for en utøver som kun har sine egne ferdigheter å stole på. Og det på tampen av en sesong der han først utpå sommeren en gang for alvor bestemte seg for å gjøre comeback.

Historien om Henrik Bjørnstad er historien om et ekstraordinært talent som vant NM allerede som 16-åring, og som siktet seg inn mot stjernene på et tidlig tidspunkt. Men for et par år siden var det stopp. Gleden og inspirasjonen var ikke til stede, og han måtte plukke opp en hammer og noen spikre for å finne ut hva han ville. Da han kom tilbake på golfbanen igjen, var han mer målrettet, mer sulten og mer moden enn noen gang. Og målet var USA.

Det har han klart nå. Og derfra er himmelen neste stopp.

Golf er en marginal idrett. Man trenger ikke å ha tatt i en golfkølle for å forstå det, selv om det kan se lekende lett ut på TV. Det er så lett å gjøre små feil, feil som gir store utslag og forandrer det mest innbydende hullet til en mørk avgrunn av både bogeys og dobbeltbogeys. Man trenger ikke bare ha et vanvittig talent for å lykkes i sporten. Man må ha et hode også som står imot press, både fysisk og psykisk, som takler å begynne en runde med tre bogeys på rad, og som ikke minst takler å lede en turnering etter 54 spilte hull. Det er blant annet det som har gjort Tiger Woods til den ubestridte verdenseneren han er. Det, og en halv livstid med trening.

Det Henrik har gjort i kvalifiseringen, er det bare å ta av seg hatten for. Han har gått hele den tunge veien via tre kvalifiseringsturneringer, og da det gjaldt som mest, holdt han hodet kaldt. At han avsluttet kvalifiseringen med å senke en birdie på det siste hullet, vitner om en gutt som det oser selvtillit av. Han er i så harmoni med seg selv nå at han virker ustoppelig. Henriks talent, hans psyke, hans indre drivkraft og ikke minst mentale balanse, gir oss grunn til å tro at vi kan få en norsk suksesshistorie også på amerikanske golfbaner.

Så gratulerer, Henrik Bjørnstad. Dette har både du og norsk golfsport fortjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere