RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes Mesterligasjokk?

Sist oppdatert:
En tidligere Newcastle-spiller kan lede laget sitt til en senasjonell Mesterliga-plass.

Kypros mot Hellas. Anorthosis mot Olympiakos. Lilleputt mot storebror. Men onsdag kan David felle Goliat.

Aldri tidligere har Kypros hatt et lag i gruppespillet i Mesterligaen. Men aldri vil de kanskje få samme mulighet igjen. Kyprotiske Anorthosis Famagusta knuste det greske storlaget Olympiakos 3-0 hjemme i første kamp i 3. kvalifiserende runde. Bare en helsprekk i Athen onsdag kan altså ødelegge.

I så fall vil det være en av tidenes Mesterliga-sjokk. Kanskje det aller største.

- Historiens viktigste
Kampen blir betegnet som den viktigste i kypriotisk fotballhistorie, og mannen bak prestasjonen er velkjent - tidligere Newcastle-spiller Temuri Ketsbaia (40). Ketsbaia ledet Anorthosis ubseiret gjennom forrige sesong, og laget ble seriemestere med 12 poengs margin. Den gangen ble imidlertid Tottenham for sterke i Uefa-cupkvalifiseringen.

I år slo Anorthosis ut armenske Pyunik med 3-0 sammenlagt i første kvalifiserende runde. Så ble østerrikske Rapid Wien slått 4-3 sammenlagt etter 3-0 hjemme og 1-3-tap borte.

Onsdag har Ketsbaias lag råd til et nytt 1-3-tap. Men ikke så mye mer. 0-3-tap gir ekstraomganger. 1-4-tap gir avansement på bortemål. Men svakere resultater vil sørge for at forhåndsfavoritten Olympiakos avanserer.

Kypriotenes største stjerne er brasilianske Savio (tidligere Real Madrid). Han er også meldt spilleklar til kampen, og får sin debut onsdag.

- En massiv oppgave
- Vi vant kanskje 3-0 i den første kampen, men vi står likevel foran en massiv oppgave. Ledelsen er bra, men vi må prestere enda bedre onsdag hvis vi skal nå gruppespillet. Alle må gi alt for at vi skal oppnå den ultimate drømmen. Vi er nær, men en meget tøff kamp gjenstår, sier Ketsbaia.

Følg utviklingen i onsdagens Mesterliga-kamp i Nettavisens livesenter onsdag kveld.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere