Tidenes sjokkaften

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Nesten halvparten av Tippeliga-lagene ute av cupen - inkludert en rekke storlag.

10.06.10 10:29

De gjorde jobben sin, Haugesund (6-1 over Bryne), Strømsgodset 4-2 over Lyn), Odd (6-2 over Mjøndalen), Sandefjord (4-2 over Moss), men den tredje cupen huskes mest for de som ikke gjorde den:

Lillestrøm fikk juling av Follo, og røk ut med fire baklengs mot et av bunnlagene i Adeccoligaen, Follo, mens Aalesund måtte tåle et nytt nederlag i Bergen - denne gangen et sviende 1-2-tap for Løv-Ham.

Les også: Total kollaps for Lillestrøm

Trener Kjetil Rekdal var naturlig nok ikke fornøyd.

- Alle må gå i seg selv, også jeg som trener. Men det er fortvilende at laget leverer så dårlig når du har jobbet ræva av deg hele våren. Innsats og innstilling var under lavmål. Det er utrolig at spillerne ikke hadde mer å gi, sier Rekdal til smp.no, og lover at exiten vil få konsekvenser.

Molde raset mot dommeren
Disse to kunne likevel gjemme seg bak det faktum at de måtte ut og røre litt på seg før avspark, mens for Molde finnes det få unnskyldninger. Kun seks minutter var gått da Barry Kader hadde trillet to baller bak romsdalingenes sisteskanse Jan Kjell Larsen, og det var ikke mye håp å spore på Aker Stadion utover onsdagskvelden.

Riktignok reduserte Vegard Forren for hjemmelaget etter et drøyt kvarter da han stanget inn et Magne Hoseth-innlegg, men det var Sogndal som kunne notere seg for kampens fjerde og siste mål da Ulrik Flo lurte seg forbi et stillestående Molde-forsvar etter en snau time.

Pinlig for Molde, som brukte mye energi på dommer Kjetil Sælen, og Magne Hoseth raste etter å ha fått det røde kortet like før slutt. Kjell Jonevret mener likevel fokuset bør være på egne prestasjoner.

- Vi var vel kanskje 14 dårlige der ute, men vi får ikke gjort så mye med dommeravgjørelsene, sier Molde-treneren til rbnett.

- Dommer Sælen bør se seg sjøl i speilet og spørre seg sjøl om det er dette han bør holde på med, er Hoseths oppsummering av pipeblåserens innsats.

Straffet Stabæk
Tre Tippeliga-lag kunne dermed legges til på «Nå kan vi konsentrere oss om serien»-lista etter ordinær tid (Vålerenga og Brann røyk som kjent ut i andre runde), men det stoppet ikke der.

Kongsvinger (1-1 mot Nybergsund Trysil etter ordinær tid), Tromsø (0-0 mot Tromsdalen) og Stabæk (2-2 mot Tønsberg) måtte alle ut i ekstraomganger onsdag kveld, og for bærumslaget gikk det riktig så galt.

Her finner du alle resultatene fra onsdagens cuprunde.

Kongsvinger karet seg etter hvert videre etter Kai Risholts lure avslutning i slutten av første ekstraomgang, og Tromsø sikret seg en mer behagelig 2-0-seier, mens Stabæk måtte ut i straffesparkkonkurranse mot VIF-dödaren Tønsberg etter 3-3-resultatet ved 120 minutters spill.

Det startet elending for Stabæk, som bommet på sine to første straffespark ved Hedenstad og Hulsker, og da hjalp det lite av de scoret på sine neste tre - Tønsberg scoret nemlig på fire av fem, og bidro dermed til at det fjerde Tippeliga-exiten for kvelden, og det sjette totalt i årets NM!

Stabæk-Tønsberg:Helten skulle ikke spilt og får ikke feire

Tippeligaen-Resten 6-6
Opptellingen viser da at det bare er seks Tippeliga-lag som er garantert spill i fjerde runde av cupen (Haugesund, Odd, Sandefjord, Strømsgodset, Kongsvinger og Tromsø), mens Viking og Start skal ut i 3. rundekamper mot henholdsvis Fyllingen og Sandnes Ulf på torsdag. Sarpsborg 08s hjemmekamp mot Hønefoss er utsatt, mens Rosenborg-Alta spilles den 30. juni.

De øvrige lagene som er videre er Follo (4-2 over Lillestrøm), Tønsberg (7-6 etter straffer mot Stabæk), Fredrikstad (5-2 over Strømmen), LøvHam (2-1 over Aalesund), Sogndal (3-1 over Molde) og Ranheim (2-1 over Bodø/Glimt).

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag