Tidenes yngste med 100 poeng

Foto: Getty Images

Nattens tre poeng sikret Sidney Crosby status som den yngste spilleren som noensinne har nådd 100 poeng i en NHL-sesong.

18.04.06 04:44

PITTSBURGH - NEW YORK ISLANDERS 6-1: Sidney Crosby er bare 18 år og spiller sin første sesong i verdens desidert tøffeste hockeyliga, mot spillere som har vært i NHL lenger enn han har levd. Og han er allerede blitt bedt om å bære et helt lags framtid på sine unge skuldre.

Pittsburgh Penguins' framtid er i fare, men uansett om klubben blir flyttet til en annen by eller ikke, er Crosby en garantist for sportslig framgang. Denne sesongen var laget ett av de aller dårligste i ligaen, men neste sesong tror pingvinene på framgang. Delvis på grunn av Evgeni Malkin, et annet stortalent som klubben venter mye av, og delvis på grunn av den sterke sesongavslutningen.

Crosby noterte tre assists i 6-1-seieren over New York Islanders natt til tirsdag, og står dermed med 100 poeng. Han er 100 dager yngre enn Dale Hawerchuk var da han satte den forrige rekorden i 1982/83. Hawerchuk satte rekorden i en sesong hvor det ble scoret 7,7 mål per kamp. Denne sesongen er snittet på 6,1. Det setter Crosbys rekord i et enda sterkere lys.

Kanadieren har 38 mål og 62 assists.

- Han har hatt et fantastisk år. Jeg tror ikke noen hadde forventet noe slikt. Han har bare blitt bedre og bedre etter som sesongen har gått, og har virkelig storspilt de siste ukene, sier manager Craig Patrick til nhl.com.

I en annen kamp natt til tirsdag vant Washington Capitals 6-4 over Atlanta Thrashers, og avgjorde dermed de siste sluttspillplassene i øst. Thrashers hadde et lite håp om å snike seg forbi regjerende mester Tampa Bay Lightning og ta åttendeplassen, men den muligheten forsvant med nattens tap.

Montreal kan også puste lettet ut etter Washingtons seier. I tillegg til Montreal og Tampa Bay, er Carolina Hurricanes, Ottawa Senators, Philadelphia Flyers, New York Rangers, New Jersey Devils og Buffalo Sabres klare for sluttspillet i øst. I vest var det allerede klart at Detroit Red Wings, Dallas Stars, San Jose Sharks, Nashville Predators, Calgary Flames, Anaheim Mighty Ducks, Colorado Avalanche og Edmonton Oilers spiller om Stanley Cup.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.