Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Arsenal-spiller langer ut mot klubbens dyre forsvarskjøp: - Jeg forstår det ikke

William Gallas var en stopperbauta for Arsenal fra 2006 til 2010. Han stiller seg undrende til hvorfor klubben valgte å bruke 50 millioner pund på Ben White.

White kostet London-klubben nesten 600 millioner kroner i sommer, da han ble solgt fra Brighton i slutten av juli og skrev under på en femårsavtale med Arsenal. White har vunnet to av tre kamper han har spilt for klubben, og var verken med mot Manchester City (0-6) eller Chelsea (0-2). Da var han syk, og det var han også da klubben slo West Bromwich 6-0 i ligacupen.

Likevel reagerer Gallas, som var fire sesonger i Arsenal, på at klubben brukte så mye penger på White, når de kunne fått en spiller som Raphael Varane for mindre. Franskmannen kostet Manchester United rundt 450 millioner kroner.

- For meg er det vanskelig å forstå hvorfor Arsenal brukte 50 millioner pund på en spiller som har til gode å vise seg frem på det høyeste nivået. Samtidig bruker Manchester United bare 40 millioner pund på Varane. Du må forklare meg hvordan det er mulig, sier Gallas ifølge Daily Mail.

Les også: Liverpool-debutant Kaide Gordon (16) vekker oppsikt: - Hva i all verden?

- Varane er i en helt annen liga

Midtstopperen spilte i Premier League fra 2001 til 2013 - fra 2001 til 2006 for Chelsea, 2006 til 2010 for Arsenal og i Tottenham fra 2010 til 2013. Franskmannen spilte 15 kamper for Perth Glory i 2013 før han la opp som fotballspiller. Han var med på å vinne Premier League to ganger med Chelsea, samt ligacup- og Community Shield-triumf med samme klubb. Han var også med det franske landslaget under fotball-VM i 2006, der det ble finaletap for Italia. Han spilte 84 kamper for Frankrike fra 2002 til 2010.

- Det kan hende det er fordi White er engelsk. Varane er i en helt annen liga enn White og jeg håper han blir en bra spiller, men han har ikke levert noen ting enda. Man kan ikke sammenligne White og Varane. Jeg beklager, men det er ikke mulig, sier Gallas videre.

Han sier videre at uttalelsene ikke kommer på bakgrunn av at Gallas og Varane begge er fra Frankrike.

- Det har ingenting med saken å gjøre. Det er ikke fordi vi begge er franske at jeg sier dette.

TV 2-ekspert: Prematurt å felle en dom så tidlig

Espen Ween er uenig med Gallas og mener det er alt for tidlig å felle en dom over White etter bare tre kamper, der han har holdt nullen i to av dem (1-0 over Burnley, 1-0 over Norwich).

- Han har bare spilt tre kamper. Det er litt tidlig å felle en dom, eller? Det er ikke så verst å holde nullen i to av de heller, selv om motstanderen har vært "så der". Men han hadde god kontroll på Ashley Barnes og Chris Wood, og det er jo det han skal ha. Det er prematurt å felle en dom over White så tidlig, sier Ween og kommer også med et lite stikk til Varane:¨

- Det var jo ikke sånn at han var banens beste mot Young Boys...

Han mener det er mer forståelig å se det på den måten at Varane kom på billigsalg til United, kontra at White er et så elendig kjøp som Gallas skal ha det til.

- Det er en mer fornuftig måte å se det på. At White er engelsk gjør at han koster 10-20 millioner pund mer. I tillegg er han på en lang kontrakt, og Arsenal kan potensielt ha en stopper i 5-10 år til. Prisen er som markedet tilsier. 50 millioner pund høres mye ut og er mye, men det er sånn markedet er nå, sier Ween.

- Vi får se etter sesongen hvordan White har gjort det. Tre kamper er alt for tidlig å bedømme, slår TV 2-eksperten fast.