RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Aston Villa-spiller står frem som homofil

Thomas Hitzlsperger
Thomas Hitzlsperger Foto: Derek Blair / AFP PHOTO/ NTB scanpix
Sist oppdatert:
Thomas Hitzlsperger, kjent fra opphold i blant annet Everton og Aston Villa, står frem som homofil.

I et åpenhjertig intervju med den tyske avisen Zeit, forteller den tidligere tyske landslagsspilleren at han er homofil. Han begrunner det med at han ønsker å rette fokus på et tabubelagt tema.

- Jeg ønsker å stå frem for å vise andre homofile profesjonelle idrettsutøvere at det ikke er farlig, sier Hitzlsperger til den tyske avisen.

31-åringen la fotballskoene på hylla i september i fjor, og sier han har fått god tid til å ta den rette avgjørelsen. Han påpeker imidlertid at det er først de senere årene at det har gått opp for ham at han er homofil.

- Det tok mange år før det gikk opp for meg at jeg ønsket å bo med en mann, sier mannen med 52 landskamper for Tyskland.

Han håper nå at fotballverdenen åpner øynene og tar skikkelig tak i problemstillingen.

- Homofili blir bare ignorert i fotballen. Til dags dato kjenner jeg ikke en eneste spiller som har stått frem, sier han.

Hitzlsperger er kanskje best kjent som «Der hammer», grunnet ei fryktinngytende venstreslegge som skremte vannet av motstanderen.

Han var innom en rekke klubber i løpet av karrieren. I tillegg til Aston Villa og Everton, spilte han også for Stuttgart, Lazio, West Ham og Wolfsburg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere