*Nettavisen* Sport.

Tidligere BMC-rytter positiv for EPO

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Mauro Santambrogio testet postivt på årets første giro-etappe

03.06.13 18:27

Mauro Santambrogio har testet positivt for EPO på årets første etappe av Giro d’ Italia, det skriver den italienske avisen, La Gazzeta dello sport.

UCI har suspendert Santambrogio i påvente av B-prøven, som han har rett til å få analysert.

Santambrogio kjørte på lag med Danilo Di Luca, som også testet positivt for EPO under løpet. Vini Fantini-laget er et mindre italiensk lag, som deltok i giroen ved hjelp av et «wildcard».

Les også: Tidligere giro-vinner tatt for dopings

- IDIOT!
Luca Scinto er sjef for Vini Fantini-laget. Han tror de positive dopingprøvene markerer slutten for det italienske laget.

- Jeg var en idiot som signerte Di Luca og Santambrogio. Jeg stolte på dem, og det de gjør er hjerteskjærende. De er idioter, og dette er slutten på prosjektet vårt, sier Vini Fantini-sjef klokkeklart.

Tidlig proff
Santamborgio ble proff som 19-åring allerede i 2004 i et mindre italiensk lag. Videre gikk ferden til Lampre, hvor han syklet flere sesonger.

I 2010 ble han en del av BMC Racing Team og det var her de første kontroversene rundt italieneren dukket opp.

Den klatresterke rytteren ble nevnt i Mantova-etterforskningen og ble midlertidig suspendert av BMC to ganger. Det samme gjaldt tidligere verdensmester Alessandro Ballan.

Les også: Italiensk sykkelstjerne innkalt til høring

Santambrogio klarte aldri å levere de helt store resultatene i BMC, og dermed endte han opp i det lille italienske profflaget Vini Fantini ved årsskiftet.

Der ble det andre boller, og under Giro d'Italia lå han lenge an til en pallplass sammenlagt, før han tapte tid mot slutten av rittet. Han vant én etappe og ble nummer ni sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag