RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Tidligere Giro d’Italia-vinner innrømmer doping

Sist oppdatert:
- Jeg er oppriktig lei meg, sier Hesjedal.

I sin kommende bok «Gul Feber» skriver eks-doper Michael Rasmussen hvordan han lærte Ryder Hesjedal å bruke doping.

Nå bekrefter Hesjedal hendelsen som fant sted i Rasmussens kjeller i 2003.

Les også: «Kyllingen»: Jeg lærte Giro-vinneren å bruke EPO

- Sykkel har vært livet mitt så lenge jeg kan huske. Jeg har elsket og levd sykkel, men for et tiår siden valgte jeg feil retning. Jeg er oppriktig lei meg for å ha tatt del i sportens mørke fortid. Jeg kommer alltid til å være lei meg, sier Hesjedal ifølge Cyclingnews.

- Selv om feilen skjedde for over ti år siden, og det var av kort varighet, endrer det ikke på det faktum at jeg gjorde det. Jeg har levd med det og angret det helt siden da, sier 32-åringen, som vant Giro d'Italia i 2012.

I tiden da Hesjedal kom i kontakt med Rasmussen syklet han for Rabobanks amatørlag. Året etter ble han profesjonell i US Postal. I dag er han del av Garmin-Sharp (Slipstream Sport). Laget sier at Hesjedal avla vitneforklaring hos det amerikanske og kanadiske antidopingbyrået om sine tidligere regelbrudd før Rasmussens bokavsløringer.

- Vi har sagt det fra begynnelsen av at Slipstream Sport ble dannet fordi vi ønsket å bygge et lag hvor ryttere kunne konkurrere 100 prosent rene. Vi forventer at alle i vår organisasjon som blir kontaktet av antidopingbyrå må være åpne og ærlige. Ryder er intet unntak. For et år siden ble han kontaktet av Usada og CCES. Da samarbeidet han med dem, sier laget i en pressemelding.

Bodde i kjelleren til «Kyllingen»
I boken skriver Rasmussen hvordan Hesjedal og to andre kanadiske ryttere bodde hos ham i Italia da de forberedet seg til VM. Der lærte dansken dem å ta vitamininnsprøytninger, EPO og kortison.

Les også: Her er Kyllingens anklager mot Riis

– Det var tydelig at de tre kanadiske rytterne, Seamus McGrath, Chris Sheppard og Ryder Hesjedal, hadde sett lyset. Et godt resultat i VM ville sende dem til OL i Aten i 2004. De flyttet inn i min kjeller i august, før jeg dro til Vuelta a España, og like etter at jeg hadde kjørt Meisterschaft von Zürich. Der holdt de til i omtrent fjorten dager. Jeg trente med dem i Dolomittene og lærte dem hvordan ta vitamininnsprøytninger, EPO og synacthen (kortison, red.), skriver Rasmussen i boken.

Ifølge Det kanadiske sykkelforbundet kan ikke Hesjedal straffes ettersom saken er foreldet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere