ALICANTE (Nettavisen): Det var elektrisk stemning i Bodø da den hjemvendte sønn Berg returnerte til Bodø/Glimt i en nærmest sensasjonell overgang fra Lens og Ligue 1.

Avtalen kom i stand på kort varsel like før deadline day i sommer, og ble samtidig begynnelsen på slutten for Elias Hagen.

23-åringen ble i sin tid hentet som erstatter for Berg, men ble henvist til benken etter landslagsspillerens hjemkomst.

I vinter forsvant Hagen til svenske IFK Göteborg, og den tidligere Grorud-spilleren har enn så lenge holdt en lav profil etter overgangen bort fra Glimt.

Nå letter han imidlertid på sløret og åpner opp overfor Nettavisen.

Unggutten avslører at han ikke er nevneverdig imponert over behandlingen han fikk på tampen i Bodø/Glimt.

– Det er riktig at ting endret seg nærmest over natten for min del, sier han.

Konfronterte Knutsen med løftebrudd

Han påpeker at Glimt kan bruke pengene sine som de vil og at han ikke har problemer med at de hentet tilbake Berg, men han reagerer på hvordan det skjedde.

– Jeg ville gjort det litt mer ryddig. Det er mye som skjer og samtaler fram og tilbake som gjorde at jeg ble misfornøyd med det.

– Hvordan var kommunikasjonen fra klubben?

– Jeg ble overrasket og fant det egentlig ut gjennom media. Kjetil (Knutsen, red.anm.) ringte meg da det allerede sto i media at det kom til å skje.

Hagen sier at Glimt på daværende tidspunkt allerede hadde annonsert en pressekonferanse hvor de skulle presentere Berg.

Samtidig var det kun to dager igjen av overgangsvinduet, og svært vanskelig å finne en ny klubb.

– Da er det klart det var vanskelig å gjøre noe med det og det var det jeg reagerte på. Ikke at han kom tilbake, for det står alle klubber selv fritt til å gjøre som de vil.

Hagen påpeker at han ikke er bitter på hvordan hans tid på Aspmyra endte. Han er likevel opptatt av å få fram den riktige versjonen av saken slik han opplevde den siste tiden i Bodø.

– Jeg hadde kanskje håpet at det skulle bli annerledes når de lovet meg visse ting som fikk meg til å signere ny kontrakt, som jeg faktisk drøyde med å signere. De ville signere før jeg dro på landslagssamling med U21 i mars, også gjorde jeg det likevel.

Nå avslører Hagen at han konfronterte Knutsen etter at Berg var tilbake i gult.

– Da sa jeg til Kjetil at «nå har jo dere brutt de løftene som dere ga meg da jeg signerte ny kontrakt». Da svarte han bare «ja, det hadde de og det måtte han stå i».

Kjetil Knutsen er forelagt Hagens sitater, og påpeker at hans tidligere elev er i sin fulle rett til å mene at løfter ble brutt.

– Det som var veldig viktig for meg var at på det tidspunktet da jeg forsto at det faktisk var mulig at Patrick kom tilbake igjen, så var det første jeg sa at vi måtte gjøre; å ringe agent og informere spilleren. Problemet var at det bare var to dager igjen før vinduet stengte og da var vi i en vanskelig situasjon, forteller Glimt-treneren til Nettavisen.

Han sier videre at han måtte være ærlig overfor Hagen, og at han formidlet til Glimt at det var viktig for midtbanespilleren å komme seg videre.

– Men at vår plan med han røk da Patrick kom hjem har jeg også vært ærlig med ham om. Det var ikke planen. Jeg så det ikke for meg i ett sekund. Aldri. Da må man gjøre noen evalueringer, men også være ærlig overfor spilleren, forteller Knutsen.

Han har ingen problemer med å innse at Hagen føler at løfter ble brutt.

– Jeg skjønner at spilleren oppfatter det som et løfte som har blitt brutt, men det har i hvert fall ordnet seg og han har fått gå videre. Det har vist at klubben har vært løsningsorientert på vegne av spilleren.

Fikk sjokk på første IFK-trening: – Helt sykt

Hagen har fått en god start etter overgangen til klubben som trenes av tidligere Sarpsborg 08-trener Mikael Stahre.

23-åringen åpnet målkontoen med et kremmerhus mot Tromsø i starten av februar, og har funnet seg godt til rette i Göteborg-klubben.

Han forteller at det tidvis var trykk rundt laget da han var i Glimt, men skisser en litt annen hverdag i Allsvenskan-klubben.

– Vi har hatt fullt på treningskampene våre med 2–3000 tilskuere. Det er mange folk i midten av januar når det er kaldt. Den første treningen var helt sykt. Det var plutselig fullt trykk, og veldig gøy og morsomt å oppleve.

Se de elleville scenene fra IFK-trening:

Nettavisen avslørte allerede tidlig i desember at IFK Göteborg hadde lagt inn et bud og jobbet hardt for å sikre seg Hagen. Midtbanespilleren hadde hørt om interessen og var interessert i å utforske muligheten.

– Jeg snakket om hva som var lurt som neste steg. Prioritert nummer én var spilletid og et sted jeg kunne være en viktig bidragsyter.

Kampunderlag var også en faktor som gjorde at IFK ble et attraktivt valg.

–Jeg hadde et ønske om å spille på gress. Fotball i Europa spilles på gress og jeg har ikke vært vant til det, så jeg hadde lyst til merke at ballen plutselig spretter litt og tilpasse meg det, sier han, og fortsetter.

– IFK er også en stor klubb med mye tradisjon. Jeg likte planene deres for fremtiden. I tillegg har de veldig gode treningsfasiliteter på Kamratgården med to strøkne gressbaner rett utenfor døren på anlegget.