Mohamed Salah ha vært i strålende form for Liverpool denne sesongen, men forhandlingene om en ny kontrakt for stjernen ser ut til å drøye ut.

Både spilleren selv og Liverpool har ved gjentatte anledninger uttalt at det ikke er grunn til bekymring og at mye ligger til rette for at partene skal komme til enighet, men i det vi skriver slutten av januar, venter fansen fortsatt på en avklaring.

Salahs nåværende avtale med Liverpool går ut sommeren 2023 og det betyr at de røde klubben helst bør at en ny kontrakt i boks før sommervinduet for å unngå spekulasjoner og press med tanke på framtiden til egypteren.

- Jeg er bekymret

Tidligere Liverpool-spiller José Enrique uttaler i et intervju at han i utgangspunktet ikke var så bekymret for situasjonen, men at den oppfatningen har endret seg.

LES OGSÅ: Hevder Van de Beek er opprørt: - Angrer på å ha lyttet til Solskjærs råd

- Jeg var ikke bekymret i sommer, men jeg er det nå. Han har bare et drøyt år igjen av kontrakten og det ser ikke ut som de er noe nærmere, sier han ifølge The Mirror.

- Jeg kjenner selvsagt ikke til alt som foregår i kulissene, men jeg er bekymret. Hvis du ikke er villig til å betale en spiller av slik kvalitet det han ønsker, er det ikke akkurat bare å gå ut å finne en annen spiller på samme nivå, mener spanjolen.

Den tidligere venstrebacken, som spilte for Liverpool i perioden 2011 til 2016, mener Anfield-klubben må gjøre alt i sin makt for å lande en ny avtale med Salah.

- Et stort problem

José Enrique mener likevel at forhandlingene med Salah ikke er det eneste som kan skape problemer for Liverpool. Han er skeptisk til bredden i stallen.

LES OGSÅ: Hevder Manchester United kan sette managerjakten på vent

- De mangler dybde i angrepstrioen. Det er et stort problem for Liverpool. Diogo Jota har gjort en god jobb, det samme har Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain.

- Men de trenger en spiller til som kan prestere der framme på samme måte som Diogo Jota. Han scorer mål og spiller bra. Jeg føler at Liverpool trenger enda en spiller i 40-50 millioner pund-klassen der framme. Jeg er sikker på om du spør en hvilken som helst Liverpool-fan, så vil du få samme svar, mener spanjolen.

Liverpool har måttet klare seg uten angrepsduoen Sadio Mané og Mohamed Salah de siste kampene, på grunn av at de to deltar i afrikamesterskapet.

Tidlig fredag morgen kommer imidlertid en nyhet som trolig vil glede José Enrique. De velinformerte journalistene Paul Joyce og Fabrizio Romano melder begge at Liverpool er i ferd med å kjøpe Porto-spilleren Luis Diaz.

Klubben skal ha lagt inn et bud på rundt 40 millioner euro, med bonuser på inntil 25 millioner euro. Ifølge Romano skal Porto-spilleren ha stått øverste på klubbens ønskeliste.

LES OGSÅ: Mener Guimarães kan være Premier League-klubbens redning: - Kan nesten garantere det

- Det verste er over

Perioden uten Mané og Salah nærmer seg også slutten nå og den tidligere backen må også innrømme at de røde har klart seg bra uten stjernene.

- Den verste perioden for Liverpool er over. Når de to er tilbake, så tenker sikkert klubben «hvorfor skal vi signere noen nye nå?».

- Jeg var ikke spesielt positiv før afrikamesterskapet. Jeg hadde ikke ventet at Liverpool skulle klare seg såpass bra som de har gjort, sier José Enrique.

Liverpool står med 48 poeng etter 22 kamper i Premier League og ligger med det ni poeng bak Manchester City på topp. Liverpool har en kamp mindre spilt.