*Nettavisen* Sport.

Tidligere Manchester City-spiller David Faupala til Jerv

KLAR FOR JERV: Franske David Faupala skal spille i norsk fotball. Her i aksjon for Manchester City mot Gary Cahill og Chelsea.

KLAR FOR JERV: Franske David Faupala skal spille i norsk fotball. Her i aksjon for Manchester City mot Gary Cahill og Chelsea. Foto: (NTB scanpix)

22-åringen har scoret mot Chelsea og Lazio tidligere i karrieren.

OBOS-ligaklubben Jerv bekrefter tirsdag formiddag at franskmannen David Faupala er klar for klubben. Angrepsspilleren har en fortid i Manchester City.

Jerv bekrefter på sin nettside at 22-åringen er klar for klubben og at Faupala trolig ankommer Norge tirsdag kveld og at vil trene for fullt med laget torsdag.

Som nevnt har franskmannen en fortid i Premier League-klubben Manchester City. Der gjorde han seg bemerket i februar 2016 da han scoret i en FA-cupkamp mot Chelsea. Han kom til Citys akademi i 2015 og dro videre i 2017.

Faupala har ellers bakgrunn fra klubber som NAC Breda, Chesterfield, Zorja Lugansk og sist Apollon Limassol på Kypros. For sistnevnte klubb scoret han i forrige sesongs utgave av Europa League i møte med italienske Lazio.

Han nettet totalt tre mål på 16 kamper for den kypriotiske klubben.

Faupala ble i sine yngre dager ansett som et meget stort talent og han har landskamper på både U16-, U17- og U18-nivå for Frankrike.

- Dette er en spiss med internasjonal erfaring, tross sin unge alder – som vi gleder oss til å få involvert i Jerv-troppen. I Jerv vil han spille med draktnummer 97, skriver den norske klubben i en pressemelding.

Jerv ligger som nummer ni i OBOS-ligaen etter 21 serierunder. Klubben har plukket 26 poeng så langt.

Faupala kan få sin debut når Raufoss kommer på besøk til ligakamp søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.