RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere NHL-proff til norsk klubb

Foto: Getty Images / All Over Press
Rutinert svenske skal styrke Frisk Asker.

Ishockeyklubben Frisk Asker opplyser i en pressemelding tirsdag at svenske Jonas Johansson er klar for klubben.

29-åringen har en lang karriere bak seg både i svensk og amerikansk ishockey. Han har blant annet spilt i både NHL og AHL.

Johansson ble draftet av Colorado Avalanche i 2002 og har senere spilt for en rekke klubber i USA. Det var for Washington Captials han fikk sin NHL-debut i 2005/06-sesongen.

Han har også spilt for Portland Pirates, South Carolina Stingrays, Hershey Bears, South Carolina Stingrays, Hershey Bears og Grand Rapids Griffins.

Etter noen år i eliteserien og allsvenskan hjemme i Sverige, har 29-åringen de siste sesongene holdt til i Italia og spilt for Cortina og Alleghe i støvellandet.

Svensken beskrives som en god og skuddvillig spiller, som er rask på skøytene. Han skal også ha god puckkontroll og være en habil playmaker, ifølge Elite Prospects.

Johansson har også landskamper for Sverige.

Frisk Asker leverte bra i GET-ligaen denne sesongen og endte på en sjetteplass. Lagte tok seg dermed til sluttspillet, der det ble stopp mot Stavanger Oilers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere