RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere politisjef sier seg ikke skyldig etter Hillsborough-tragedien i 1989

Tidligere politisjef David Duckenfield sa i en rettshøring mandag at han ikke erklærer seg skyldig i tiltalen mot ham etter Hillsborough-tragedien i 1989.

Det kom fram i en rettshøring i Preston Crown Court mandag, melder Sky Sports. Duckenfield ledet politistyrkene ved stadion da ulykken skjedde.

Duckenfield står tiltalt for uaktsomt drap på 95 personer etter ulykken som tok 96 liv på fotballstadionet Hillsborough i Storbritannia i 1989. 74-åringen er ikke tiltalt for drapet på den siste personen, fordi mannen døde på sykehuset fire år senere.

I 18 år blokkerte en kjennelse for muligheten til å prøve Duckenfields skyld for retten, men i sommer besluttet dommer Peter Openshaw ved domstolen i Preston å oppheve blokkeringen.

Ytterligere fire personer er tiltalt i forbindelse med tragedien 15. april 1989. Totalt 96 mennesker mistet livet i trengselen som oppsto på Hillsborough i Sheffield før og under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest.

Duckenfield ga ordren om å åpne portene for flere supportere, som ventet på å få komme inn på den allerede overfylte arenaen. Resultatet ble et ustyrlig kaos på tribunene. I tillegg til de døde ble mellom 500 og 1000 mennesker kvestet.

I desember 2012 innrømmet Duckenfield selv at han gjorde en feil som direkte forårsaket dødsfallene.

Rettssaken mot Duckenfield er satt til 14. januar neste år.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere