Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Real Madrid-trener om Ødegaard: - Det var vanskelig for ham

Santiago Solari gleder seg over Martin Ødegaards fremgang, men mener nordmannen burde valgt annerledes i starten av Real Madrid-karrieren.

Tidligere Real Madrid-trener Santiago Solari har en teori om hvorfor Martin Ødegaard ikke lyktes med å slå gjennom i den spanske storklubben.

Solari var trener for klubbens B-lag i en periode da Ødegaard spilte kamper der og ble senere A-lagstrener da nordmannen var lånt ut til Vitesse i Nederland.

- Ødegaard kom til Madrid veldig ung, bare 15 eller 16 år gammel. Det var vanskelig for ham fordi han ville trene med førstelaget, noe ingen andre på hans alder gjorde, sier Solari i The Pure Football Podcast.

Les også: Forbauset Klopp: - Folk ser tydeligvis ikke nok fotball

- Trente ikke med lagkameratene

Argentineren antyder at Ødegaard burde vært mer tålmodig da han først kom til Real Madrid.

- Han var selvfølgelig et talent, men noen ganger er det lettere for dem å begynne med å spille med de på sin egen alder i stedet for førstelaget.

- Du lærer forskjellige ting, for når du er med førstelaget, lærer du fra de beste, men mange ganger måtte han spille for Castilla (B-laget). Det var komplisert, fordi han trente ikke med lagkameratene sine der hele tiden, sier Solari.

Uttalelsene i podkasten er senere plukket opp av flere spanske og engleske medier, som slår stort opp at Solari kommer med sin dom over Ødegaard.

Veland: - Var snakk om misunnelse

La Liga-ekspert Petter Veland minnes at problemstillingen med at Ødegaard trente med a-laget og spilte for b-laget dukket opp også da det skjedde.

- Det var en aktuell diskusjon også på den tiden det faktisk foregikk, at man unnskyldte og forklarte litt under pari-prestasjoner og manglende relasjoner med lagkameratene på Castilla med at han ikke trente så mye sammen med dem. Og at det derfor også utviklet seg en form for misunnelse, sier Veland til Nettavisen.

- Da var det vanskelig å vite hva som var den beste løsningen, og jeg synes det er vanskelig også i retrospekt. Hvor mye bedre ble han av å ha den treningshverdagen sett opp mot hva han tapte ut fra Solari sin teori, sier Veland videre.

Gleder seg over utviklingen

Solari gleder seg imidlertid nå stort over nordmannens fremgang i Real Sociedad og Arsenal.

- Han har vokst som fotballspiller og som person. Det var ikke enkelt i begynnelsen i Real Madrid, men han viste karakter. Det var store forventninger til ham. Den typen press var der fra begynnelsen. Han har snakket om det, og jeg elsker å se hvordan han har vokst så mye, først ved å gå til Real Sociedad og så til å spille for Arsenal.

- Jeg håper han blir fornøyd. Han har lagt ned mye mer tid enn mange andre spillere og hvis han har lært én ting fra meg, så er jeg tilfreds, sier Solari.

44-åringen er i dag trener for den meksikanske klubben América.