Saken er oppdatert.

Torsdag formiddag kunne Nettavisen melde at Rosenborg har kommet med et konkret bud på HamKam-stopper Sam Rogers.

Senere på dagen bekreftet Rosenborg overgangen på sin hjemmeside.

– Jeg har tenkt på dette en god stund og håpet det skulle gå i orden. Jeg måtte vente til at ting falt på plass og jeg er veldig glad for å kunne signere for Rosenborg, sier Rogers til RBK.no.

Midtstopperen er Rosenborgs tredje forsterkning før 2022-sesongen. Midtbanespilleren Tobias Børkeeiet er kjøpt, mens den argentinske midtstopperen Renzo Giampaoli er hentet på lån fra Boca Juniors.

Vært ønsket til Lerkendal

Rogers ble hentet på lån til HamKam fra Oklahoma City i august, og ble umiddelbart en suksess under Kjetil Rekdals ledelse på Briskeby.

- Jeg kan bekrefte at han er i Trondheim, uttalte HamKam-sportssjef Espen Olsen til Nettavisen mandag formiddag.

Olsen ønsket ikke å kommentere saken ytterligere på daværende tidspunkt.

Før jul ble det klart at Rekdal overtar styringen i Rosenborg. Etter det Nettavisen fikk opplyst hadde trønderne pekt seg ut amerikaneren som et sine overgangsmål og lagt inn et konkret bud på 22-åringen fra USA som nå har blitt akseptert.

Kilder opplyste til Nettavisen at det de siste dagene har vært kontakt mellom HamKam og Rosenborg. Den nyopprykkede Eliteserien-klubben har tidligere uttalt at de i utgangspunktet ikke ønsker å selge Rogers, men nå skal det være bevegelse med tanke på en overgang.

Adresseavisen omtalte saken først torsdag.

- Skal vanskelig gjøres for dem å hente noen av våre midtstoppere

Tidligere i januar uttalte sportssjef Espen Olsen i HamKam til Hamar Arbeiderblad at det «ville sitte lenger inne å selge til Rosenborg enn andre klubber».

- Jeg tror både Kjetil (Rekdal) og Geir (Frigård) vet at det skal vanskelig gjøres for dem å hente noen av våre midtstoppere, eller spillere i det hele tatt, til seg. For en måned siden satt vi tre sammen og var enige om nettopp det, sa Olsen til lokalavisen.

- Hvis noen vet hvor viktige spillerne i HamKam er for oss, så er det de to trenerne i Trondheim. Jeg forventer ikke noe bud derfra, fortsatte han.

Har akseptert bud

Nå har likefullt interessen fra Olsens tidligere kollegaer konkretisert seg gjennom en konkret henvendelse fra Trondheim og et bud som har blitt akseptert, ifølge Nettavisens opplysninger.

Rogers må nå gjennomføre den medisinske testen og komme til enighet om de siste detaljene i den personlige avtalen før han kan signere for RBK.

Både Rogers og Rekdal bekreftet selv interessen tidligere denne måneden. Rogers uttalte også til Hamar Arbeiderblad at han hadde snakket med RBKs nye trenerduo etter de tok over på Lerkendal.

Rogers var en del av MLS-klubben Seattle Sounders akademi for noen sesonger tilbake, men fikk aldri sjansen i den amerikanske toppdivisjonen. Han kom i august på en låneavtale til HamKam ut sesongen. Hamar-klubben hadde også en opsjon på å sikre seg Rogers permanent, men denne ble ikke benyttet.

HamKam kom i starten av januar likevel til enighet med amerikaneren om en kontrakt ut 2024-sesongen.

Flere klubber skal ha fulgt 22-åringens utvikling tett i de 18 kampene han spilte i OBOS-ligaen i høst da han imponerte for et formsterkt HamKam-lag. Nettavisen kjenner til at Molde også har vist interesse for Rogers. I tillegg har klubber i Sverige og Danmark vært på.

Rosenborg har tidligere i vinter signert den argentinske stopperen Renzo Giampaoli fra Boca Juniors.

Les også: Bekreftet: Rekdal blir ny Rosenborg-trener