Den kontroversielle sportsdirektøren Johan Bruyneel har valgt å prate til media igjen etter å ha vært usedvanlig stille i et snaut år.

Les også: Lance Armstrong innrømmer doping

Bruyneel er best kjent som sjefen som styrte Lance Armstrong til førsteplasser i Tour de France. Det innrømmet amerikaneren denne vinteren at var juks og bedrag.

- De ville bestemme alt
I 2012 ble han sportsdirektør for RadioShack-Nissan (nå RadioShack-Leopard).

Der var ett av hans mål å få skikk på Andy Schleck og gjøre ham verdens beste etapperytter.

Det endte med full krasj og en begredelig sesong for luxembourgeren. Nå letter hans tidligere sportsdirektør på sløret.

- Ingen var fornøyde. Jeg undervurderte situasjonen kraftig. Brødrene Schleck og Fabian Cancellara ville bestemme alt, og jeg fikk ikke gjort noen ting. Det var vanskelig, forklarer Bruyneel til cyclingnews.com.

Belgieren avsluttet jobben som sportsdirektør da USADAs rapport om Armstrongs dopingmisbruk også involverte 48-åringen.

Les også: Slik skal han gjøre Schleck til en vinner

Sammenslåing skapte misnøye
Det som skapte misnøyen var at Leopard-Trek og Team RadioShack før 2012-sesongen ble slått sammen.

På den ene siden ønsket Fränk og Andy Schleck å fortsette slik de hadde holdt på i laget fra Luxembourg, mens Bruyneel på den andre siden ønsket gjennomslag for sine idéer for å gjøre laget bedre.

- Jeg undervurderte båndet mellom brødrene. Jeg mente at de burde få mer ut av talentet de har. Men det var krevende å få dem til å lytte på meg, og alt gikk galt da de styrte selv.

- Flere av rytterne gjorde bare som de selv ønsket. Det virker som om de har gått tilbake til den strategien i RadioShack-Leopard nå, og jeg registrerer at det fortsetter å gå dårlig for Schleck-brødrene, utdyper Bruyneel.

Iskald stemning innad i laget
48-åringen forteller at han i 2012 måtte være herre over to lag. Rytterne som sesongen før syklet for to forskjellige lag holdt seg til sine gamle kamerater og gjorde lite på tvers av de opprinnelige lagene.

- Ingen forsto at grunnen til at vi måtte samarbeide var fordi Leopard-Trek ikke hadde penger. Jeg fant aldri fram til et kompromiss med Schleck-brødrene, og det var nærmest umulig å samarbeide med dem. For alle fra det tidligere Leopard-laget ble jeg sett på som inntrengeren, sier Bruyneel.

Skal stå for retten
Belgieren måtte låne penger til laget for at rytterne skulle få lønn. De pengene har ikke Bruyneel fått tilbake, selv om en domstol i juni slo fast at det måtte tilbakebetales innen 5. august.

Les også: Må betale millionbeløp til Armstrong-sjef

I rapporten til USADA som felte Armstrong kom det fram at Bruyneel var like sentral i organiseringen av dopingmisbruket som amerikaneren.

Belgieren benektet dette og har tatt saken til domstolen. Det er uvisst når saken hans skal behandles.