Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere sykkelstjerne Chris Anker Sørensen døde i sykkelulykke

Den 37 år gamle tidligere proffsyklisten Chris Anker Sørensen er død.

Det melder danske TV 2.

Anker Sørensen har jobbet som ekspert for den danske kanalen de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

Les også: Bisarre scener i Frankrike: Fansen stormet banen - kampen stoppet opp

Der skal det ha skjedd en ulykke hvor Anker Sørensen omkom. Sportssjef for danske TV 2 Frederik Lauesen sier at Anker Sørensen ble påkjørt av en bil og at han senere døde av skadene.

- Våre tanker og dype sympati går til familien til Chris Anker Sørensen, sier han.

I løpet av sin karriere som sykkelproff fra 2005 til 2018 deltok Anker Sørensen i 12 Grand Tours. I 2015 ble han dansk mester på landeveissykling.

Den danske sykkeleksperten Brian Nygaard kommenterte sykkelløp sammen med Anker Sørensen for TV 2 de siste årene. Han har kommet med en siste hilsen til sin kollega på Twitter.

- Søte, omtenksomme, talentfulle venn. Det er uutholdelig å tenke at vi aldri kommer til å se hverandre igjen. Du var der for alle andre, selv når du gjorde de største tingene for deg selv i livet og i karrieren din. Hvil i fred, Chris Anker Sørensen. Det er ingen trøst, bare kjærlighet, skriver han.

Les også: Liverpool-helt kom med oppsiktsvekkende Messi-melding. Det får eksperter til å reagere: - Helt galimatias

Det danske idrettsforbundet (DIF) er også ute med sin kondolanse lørdag kveld.

- Tragisk, uutholdelig og fullstendig forferdelig nyhet om Chris Anker Sørensen. En stor sportsmann har gått bort. Alle våres tanker går til hans etterlatte. Ære være hans minne, skriver forbundet på Twitter.

I 2010 vant han Anker Sørensen en etappe i Giro d'Italia. I 2012 ble han kåret til den mest offensive rytteren under Tour de France. Hans beste plassering sammenlagt i treukersrittet ble en 14. plass.

Han representerte laget Team CSC i hele ni år. Senere syklet han for Fortuneo-Vital Concept og Riwal Platform.